We zullen zien

Blog Zilvold Coaching & Training stress
5 min read

Samenvatting:
Misschien heb je het verhaal in dit artikel al eerder gehoord. Ik las het jaren geleden, en onlangs hoorde ik het weer. In het onderstaande artikel, vind je mijn versie van het verhaal en misschien helpt het je de geluksmomenten en tegenslagen in het leven te begrijpen. Het verhaal kan je ook inzichten geven in hoe je met deze situaties kunt omgaan om zo meer rust en minder stress te ervaren.

For English, click here.

Er was eens een arme boer die met zijn gezin op een boerderij leefde. Omdat de familie geen paard had om de ploeg te trekken, ploegden ze de hele dag met de hand. Werken op het land was hard en ze hadden weinig eten voor zichzelf.

Op een ochtend, toen het gezin weer op het land aan het werk ging, stond er een paard op hun terrein. Het stond daar gewoon en was vrolijk aan het grazen.

De dorpelingen zagen wat er was gebeurd en vertelden de boer wat een geluk hij had dat hij een paard had dat nu de ploeg kon trekken.

De boer glimlachte alleen maar en zei: “We zullen zien.”

Na een paar weken sprong het paard over het hek en rende weg. Weer kwamen de dorpelingen naar de boer toe en zeiden wat een pech hij had dat het paard kon ontsnappen.

De boer keek naar de dorpelingen en glimlachte weer. Hij zei alleen: “We zullen zien.”

De tijd verstreek en plotseling kwam het paard terug. Het moet de stalling en de zorg van het gezin hebben gemist. De dorpelingen waren verbaasd en vertelden de familie wat een geluk ze hadden dat het paard er weer was.

De boer glimlachte en zei: “We zullen zien.”

Het paard bleef inmiddels al langer bij de boerenfamilie. Het liet zelfs de zoon van de boer op zich rijden. Maar op een dag viel de jongen van het paard en raakte zwaargewond. Alle dorpelingen vertelden de boer wat een tegenspoed de jongen had.

Maar de boer glimlachte alleen maar en zei: “We zullen zien.”

Kort daarna brak er een oorlog uit. Alle gezonde jonge mannen moesten in het leger tegen de vijand vechten. Toen de dorpelingen erachter kwamen dat de zoon van de boer niet in het leger hoefde te gaan vanwege zijn verwonding, vertelden ze hem hoeveel geluk ze hadden.

En nogmaals, de boer glimlachte alleen maar en zei: “We zullen zien.”

De moraal van het verhaal

In het leven zijn er veel momenten van voorspoed, maar ook momenten van tegenslag. Als het goed gaat, zou je erover kunnen opscheppen en als er een tegenslag is, kun je vloeken en anderen de schuld geven. De tegenslagen kunnen vooral stress veroorzaken en ons afsluiten van ons creatieve vermogen om met een situatie om te gaan.

Misschien kan dit verhaal ons iets leren over hoe om te gaan met deze ups en downs door de emoties los te laten.

Natuurlijk ben ik blij en dankbaar als er iets goeds in mijn leven gebeurt. Ook kan ik behoorlijk overstuur raken als er een niet gaat zoals ik wil.

Wie weet kan je door iets te zeggen zoals ‘We zullen zien’ je helpen om in elke situatie een les te zien, verder te gaan en andere creatieve dingen te vinden die je kunt doen.

Jouw Waarom

Jouw Waarom is jouw bijdrage die impact heeft op de wereld. Het is altijd positief en actiegericht. Het helpt je verder te gaan en creatieve dingen te vinden die je kunt doen na een tegenslag of wanneer je een grote beslissing in het leven moet nemen. Jouw Waarom is niet iets dat gecreëerd of verzonnen moet worden. Het is bij jou sinds je een tiener was.

Ik kan je helpen om je Waarom te ontdekken. Onderneem nu actie en neem vandaag nog contact met mij op voor een gratis intake of om direct aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over het vinden van jouw Waarom? Lees dit artikel over hoe je jouw Waarom kunt vinden of dit artikel om erachter te komen wat een Waarom -sessie is.

Hoe ga je om met tegenslagen? Wat doe je als het leven te stressvol wordt? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Andere lezers van dit artikel en ik kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van deze artikel over geluk en tegenslagen. Je mag graag delen van dit blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments