WAAROM ontdekkingsreis voor organisaties

4 min read

U heeft een succesvol bedrijf of organisatie en u onderscheid zich van uw concurrenten.  Uw producten en diensten zijn van de hoogste kwaliteit en uw personeel is tevreden.
Toch wilt u meer en u vraagt zich af:

  • Waarom doen wij wat wij doen?
  • Hoe vinden klanten ons die geloven wat wij geloven?
  • Hoe kunnen we beter uitleggen wat wij doen?
  • Hoe vinden we personeel die bij ons bedrijf past?
  • Hoe kunnen we ons personeel beter binden aan ons bedrijf?

Een “WAAROM ontdekkingsreis voor organisaties” helpt u om antwoord te geven op bovenstaande vragen. Het definieert uw purpose, uw roeping en bijdrage aan deze wereld op een manier die actiegericht is.

Doel

Het doel van een “WAAROM ontdekkingsreis voor organisaties” sessie is om erachter te komen hoe uw organisatie een contributie levert en wat het effect daarvan is op de wereld. 

Voor wie?

  • Bedrijven
  • Teams / divisies / afdelingen binnen een organisatie
  • (semi) overheid
  • non-profit organisaties
  • Verenigingen en stichtingen

Resultaten

-Het gevolg van een actiegerichte WAAROM uitspraak is dat al uw toekomstige acties effectiever, krachtiger en authentieker zijn zodat anderen (werknemers, teams, klanten en toeleveranciers) eerder geneigd zijn u te volgen. Dit komt omdat uw WAAROM een diepere en emotionelere waarde heeft dan wat je doet. Dit spreekt meer aan dan een salespitch of een motivatie speech voor uw medewerkers.

-Het zal gemakkelijker zijn om mensen aan te nemen die bij uw organisatie “passen” als er een duidelijke WAAROM is. Toekomstig personeel gelooft wat u als organisatie gelooft. Dit is een sterkere motivator dan geld.

-Bovendien, helpt het u welke projecten en producten u wel moet lanceren en welke niet. Het zal u helpen met uw marketing en, misschien wel het belangrijkste van alles, zal het u helpen om de interne processen van een bedrijf beter te stroomlijnen voor de werknemers.

-Een WAAROM helpt bij het bedenken van nieuwe (interne) werkwijzen en nieuwe ideeën voor nieuwe diensten of manieren van communiceren naar de klanten toe. Ideeën en diensten die in lijn zijn met de WAAROM van de organisatie.

-Als uw team weet wat hun eigen WAAROM is, dan zullen zij hun bijdrage aan het hele bedrijf beter begrijpen.

Het zal de mensen helpen zich te verbinden op een meer krachtige, zinvollere manier aan de  impact van het bedrijf op de wereld.

Voor de duidelijkheid: De WAAROM van een organisatie is anders dan een overtuiging, een ambitie, de kernwaarden, de richtlijnen, visie of missie. Een WAAROM uitspraak is actiegericht.

Wat gaan we doen?

Een “WAAROM ontdekkingsreis voor organisaties” wordt gedaan met 2 tot 30 personen, ongeacht de grootte van een organisatie. De groep bestaat uit een representatieve doorsnede van een organisatie.

De ontdekkingsreis neemt een dagdeel (4 – 6 uur in beslag). Het is wenselijk dat de oprichter (founder) van de organisatie bij de sessie aanwezig is een dat hij / zij  ook bekend is met zijn of haar eigen WAAROM (zie: Ontdek jouw WAAROM voor individuen).

In de sessie staan we stil bij successen en bijzondere momenten dat de organisatie op haar beste was.  Evenementen die de organisatie heeft gevormd zoals het vandaag is.

Dit vormt dat basis van een WAAROM. Er zal in kleine subgroepjes en plenair worden gewerkt. In de sessie stellen jullie een concept WAAROM uitspraak op die vervolgens verfijnd wordt.

Een vervolgsessie kan bestaan uit het definiëren van de HOE van organisatie. Dit zal uw organisatie verder helpen met welke acties er toe doen om uw WAAROM te realiseren.

Daarna zal de WAAROM gepresenteerd moeten worden aan de gehele organisatie zodat alle medewerkers de WAAROM kunnen dragen , zichzelf daarmee kunnen identificeren en kunnen communiceren.

Kosten

Wilt u meteen een VRIJBLIJVENDE prijsopgave krijgen voor een WAAROM Ontdekkingsreis, neem contact met ons op. De sessie kan ook in het Engels, Frans of Duits worden gedaan.

Voor meer informatie over het ontdekken van je WAAROM, lees mijn artikel over het vinden van je WAAROM.