Ingenieurscoaching

4 min read

Waarom?

 • Wat te doen als 1 + 1 = 3 ?
 • Vraag je jezelf af wat de volgende stap is (in je carrière of in het leven)?
 • Loop je vaak tegen dezelfde dingen aan die je weerhouden om verder te komen?
 • Hoe bereik ik mijn doelen?
 • Wat zijn mijn (verborgen) kernkwaliteiten en hoe kan ik die inzetten om effectiever te werken?
 • Hoe kan ik beter leiding geven aan mijn team?
 • Heb je moeite om duidelijk te maken wat je wilt omdat je onzeker bent?
 • Ben je een ingenieur, architect of technisch professional?

Als deze vragen van toepassing zijn op jou dan kan ik je wellicht helpen jezelf te helpen. Dit door 1 op 1 coaching of training.

Ik ondersteun ingenieurs en technische professionals. Zij hebben een belangrijke rol in deze wereld omdat zij betrokken zijn bij het aandragen van oplossingen op het gebied van milieu- en duurzaamheidsproblemen (en de gevolgen daarvan).

Dit vraagt om leiderschap en communicatieve vaardigheden waarmee ik briljante ingenieurs heb zien worstelen.

Hoe gaat coaching in zijn werk?

Ik ben een praktische ingenieur, coach & trainer en in eenvoudige stappen ondersteun ik ingenieurs met hun uitdagingen en vragen over hoe ze hun leiderschap vorm kunnen geven in carrière, en hun persoonlijke leven.

We beginnen met een intake sessie waarin de coachvraag duidelijk wordt gemaakt.

Afhankelijk van de coachvraag gaan we in één van de daaropvolgende sessies terug in de tijd en maken we een levenslijn om te kijken waar je successen waren en welke perioden moeilijker waren. Het doel hiervan is om na te gaan welke omstandigheden het beste zijn om je doelen te behalen.

In mijn coaching werk ik voornamelijk in het hier en nu en met kernkwaliteiten. Waarom zou jij een nieuwe vaardigheid leren die helemaal niet bij je past? Kans is groot dat je deze toch snel weer vergeet. Door het inzetten van je kernkwaliteiten zul je sneller in je kracht staan en je doelen behalen.

Je zult af en toe een vragenlijst krijgen. Soms vindt er een rollenspel plaats of doen we een visualisatie. Dankzij mijn technische achtergrond werk ik praktisch, methodisch en rationeel welke ik combineer met een sterk ontwikkelde intuïtie om de juiste coaching-instrumenten of -modellen in te zetten.

De voortgang van de coaching kunnen we beiden nagaan in de coachingmonitor. Dit is een professioneel wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument dat door de NOBCO is ontwikkeld en stelt ons ook in staat om bij te sturen waar nodig.

Na een halfjaar na beëindiging van het coachingstraject vindt een duurzaamheid sessie plaats. Het doel hiervan is om na te gaan in hoeverre de coaching een succes was (en deze te vieren) en om na te gaan wat er nog meer gedaan moet worden. Dit kan door aanvullende coaching sessies of trainingen bij mij of collega’s van mij.

Wat kan je van mij verwachten?

 • Mijn voorbereiding en nazorg
 • Gratis telefonische support wanneer je dat nodig hebt (fair use)
 • Gratis lenen van relevante boeken
 • 50% betaling vooraf, de rest achteraf
 • Professionele en wetenschappelijke evaluatie via CoachingMonitor.nl
 • Een duurzaamheidsgesprek na 6 maanden na afloop van het coachingstraject
 • Toegang tot mijn netwerk van andere coaches/trainers.

Waar?

De coaching sessies vinden plaats op locatie van de klant of op een andere locatie die we gezamenlijk hebben gekozen. De sessies kunnen ook per telefoon of Skype plaatsvinden.

Duur traject

Een standaard traject omvat 6 sessies en een duurzaamheid sessie na een halfjaar na afloop van de zesde sessie. Ook kunnen er éénmalige sessies worden gedaan. Een sessie duurt maximaal 90 minuten.

Resultaat

Ik breng mijn klanten naar een plek waar ze energieker zijn, zelfverzekerder zijn en meer van het leven kunnen genieten omdat ze beter presteren op hun werk en thuis terwijl zij hun eigen kernkwaliteiten inzetten. Het resultaat is doelgerichte, zelfverzekerde, ingenieurs die in hun kracht staan.

Een uitnodiging…

 

Om kennis met mij te maken, kijk hier voor meer informatie over mijzelf en lees mijn blogs. Wil je echt verder komen en werken aan jezelf? Dan nodig je uit om contact met mij op te nemen of om mij te bellen.