Tijd om op te laden! (deel 1)

opladen Zilvold Coaching & Training Blog
5 min read

For English, click here.

Een welverdiende vakantie nadert voor de meesten van jullie. Eindelijk tijd om op te laden, te gronden, hergroeperen, voor inspiratie, voor rusten, te regenereren of zelfs te genezen.

Anderen moeten nog hard werken om deadlines te halen. In dit artikel geef ik je enkele tips over hoe op te laden terwijl je nog thuis of op kantoor bent. Het is met name voor degenen die al een tijdje laag op de reserve tank doorgaan.

Voor thuis & op kantoor

1 Breek grote doelen in kleinere delen

Word jij ook overstelpt met grote taken? Het kost zo veel tijd en energie om dat hele project te voltooien. Soms word ik er gewoon moe van als ik er aan denk. Als je je project in kleinere taken opsplitst zul je meer kans hebben om de taak echt te voltooien. Dit geeft je een goed gevoel als je naar huis gaat en er de volgende dag mee doorgaat, zonder dat je er de hele avond aan denkt en zorgen over maakt. Je kunt die tijd beter gebruiken om op te laden en niet te worden uitgeput door angst en zorgen.

2 Stop met multitasking

Hier is een kleine kleine test:

  • Start je stopwatch
  • Schrijf “MULTITASKING WERKT NIET ECHT” en daarna de getallen 1 tot en met 25 erboven.
  • Stop je timer. Wat lees je af? Schrijf het op
  • Daarna start je stopwatch weer
  • Schrijf “MULTITASKING WERKT NIET ECHT” en tegelijkertijd de getallen 1 tot en met 25 boven elke volgende letter.
  • Stop je timer. Wat lees je af? Schrijf het op. Wat is het verschil?

Als je wilt opladen moet je stoppen met multitasking omdat zo veel tijd en energie kost.

3 Drink water

Ik zweer je dat dit sterker is dan een kopje koffie. Vooral die uit een machine. Drink een glas koud water en neem één mee voor aan je bureau om te drinken tijdens het werk. Ons lichaamsgewicht bestaat uit 60 procent aan water dus drink minstens 8 glazen water per dag en één extra voor meer energie.

4 Cocon

Na een drukke week met veel interactie met mensen willen sommigen van ons gewoon alleen zijn om op te laden. Dit is prima. Je hoeft niet ver te gaan om alleen te zijn. Je kunt een plek in je tuin of huis vinden om alleen te zijn. Zet je hoofdtelefoon (of oordopjes) op, staar naar de hemel en doe niets. Je kunt iets zinloos doen (zoals krabbelen op een stuk papier of de widget spinner lenen van je kinderen).

5 Lees mijn blog met 100 manieren om meer vreugde en geluk te ervaren

Je vindt mijn 100 tips hier. Ik weet zeker dat er een tip zal resoneren en je zal helpen om op te laden.

6 Adem diep

Neem een paar minuten om diep in te ademen en adem uit zodat alle lucht uit je longen komt. Hiervoor kun je achter je bureau blijven zodat je geen tijd verliest. Wees bewust van je ademhaling. Adem vijf tellen in, houd je adem vijf tellen vast en adem voor 5 tellen uit. Herhaal. Indien mogelijk, doe een dutje (een power nap). Ga voor 15 minuten liggen, sluit je ogen, focus op je ademhaling en slaap. Ik weet dat een van mijn lezers uit kantoor loopt om een dutje te doen in de auto. Het is een geweldige manier om de energiek te worden en op te laden.

7 Geniet van een heimelijk pleziertje

O man, van tijd tot tijd kan ik genieten van een goede actiefilm! Naast dat het mij van mijn dagelijkse werkzaamheden houdt, ben ik bewust van het vermaak en de ontspanning. De volgende op mijn lijst is deze film. Wat is jouw heimelijk pleziertje om op te laden?

8 Maak een to-do lijst voor morgen

Het zal je helpen om structuur aan te brengen over wat je morgen of na de vakantie gaat doen. Anders zal je de hele tijd nadenken over wat je moet doen en je zorgen maken of je het niet vergeet. Niet een geweldige manier om te ontspannen en op te laden. Ik werk met Evernote zodat ik mijn to-do lijsten altijd bij mij heb.

Zie hier, 8 tips over hoe thuis & op kantoor op te laden. Dus plan en doe er ten minste een van. In mijn volgende artikel geef ik je nog 7 tips om op te laden maar dan weg van thuis & kantoor.

Hoe laad jij je op, thuis & op kantoor? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel om thuis & op kantoor op te laden. Je mag delen van dit blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Update: Het originele artikel verscheen op 7 juli 2017 en op 6 mei 2022 is het geactualiseerd.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments