Tijd om echt op te laden! (deel 2)

5 min read

For English, click here.

In mijn vorige artikel gaf ik je 8 tips over hoe thuis & op kantoor te laden. In dit artikel geef ik je nog 7 tips over hoe nu echt op te laden, met name voor als je weg van huis en kantoor bent.

Weg van thuis & kantoor

8 Vertrouw op je team

Je hebt nu alle lopende en pas afgeronde projecten met je team besproken voordat je op vakantie ging. Laat ze weten wat ze kunnen verwachten en hoe daarmee om te gaan. Nu is het tijd om los te laten en te vertrouwen dat zij alles aankunnen terwijl je niet aanwezig bent. Het zal je helpen om te laden zonder je zorgen te maken (of soms in te checken) over hoe het op kantoor gaat.

9 Reis & ontmoet nieuwe mensen

Ik heb veel zakelijk en privé gereisd. Reizen brengt mij altijd op andere gedachten, weg van de dagelijkse beslommeringen en zorgen. Reizen boeit mij omdat ik nieuwe mensen kan ontmoeten en nieuwe plekken kan ontdekken. En zelfs kunnen er nieuwe dingen worden gevonden in plekken waar je al eens geweest bent. Het helpt om nieuwsgierig te blijven, je ogen open te houden of om deze app te gebruiken om locals te ontmoeten. Een andere hack om nieuwe mensen te ontmoeten is om een stekkerdoos mee op reis te nemen. Iedereen moet hun telefoon of laptop opladen en stopcontacten zijn vaak schaars op vliegvelden, bus- en treinstations en in sommige cafés. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten!

10 Maak een lijst van je prestaties

Wat maakt ons verdrietig gedurende de dag? Onze fouten, onze gemiste kansen en onze mislukkingen. We hebben de neiging negatief te denken omdat we ons graag vergelijken met andere mensen die succesvoller zijn dan wij. Maak een lijst van 10 prestaties die je in de afgelopen weken hebt bereikt. Als dit te veel voor je is: Noteer één ding waarover je kunt opscheppen (zoals: ik heb 2 blogs geschreven vandaag!). Het zal je energie geven!

11 Leer iets nieuws

Een geweldige manier om op te laden is om iets nieuws te leren zoals duiken, een vliegbrevet halen of paardrijden. Het kan van alles zijn, zolang je er van kan genieten en het ontspannend is.

12 Zweet

Komt het bekend voor dat je niet kunt slapen nadat je s’ avonds laat gesport hebt? Nou, het geeft je energie! Een vriend van mij heeft moeite om te mediteren en legde me uit dat hardlopen een geweldige manier voor hem is om problemen, angsten of zorgen los te laten. Het is zijn manier om te mediteren. Anderen raken geïnspireerd en komen met grote ideeën terwijl ze aan het zweten zijn.

Dus, ren, roei, fiets of speel squash. Doe iets waarvan je moet zweten. Ik ben dol op dansen. Dit is een fantastische manier voor mij om energie te krijgen.

13 Ontmoet vrienden die je steunen

Vorige week ging ik naar een verjaardagsfeestje van een vriendin. Na een drukke week was het leuk om tijd door te brengen met gelijkgestemde vrienden, luisteren naar hun avonturen en te vertellen over mijn ervaringen. Hoewel ik een heleboel taart had gegeten, gesproken en geluisterd had (en het was al laat), voelde ik me goed. Ik voelde dat ik tot een groep behoorde en ik ging naar huis met veel inspiratie en energie. En, misschien nog belangrijker, breng tijd door met je familie. Ik vond dit citaat dat goed verwoordt waarom dat zo is:

Wanneer alles gezegd en gedaan is, kan iedereen jouw werk doen, maar alleen jij kan de vader van je kinderen en de echtgenoot van je vrouw zijn.

14 Technologie vasten

Technologie (met name mobiele telefoons, TV’s en computers) zorgen voor afleiding. Wanneer je telkens opnieuw moet focussen op je werk, is dit een verspilling van tijd en energie. Technologie vasten is moeilijk voor mij en ik heb het nog niet vaak gedaan. Een vakantie is een geweldige kans om dit te doen.

Uiteraard kun je gebruik maken van mijn tips van deel 1: Thuis & op kantoor, wanneer je daarvan weg bent. En vice versa.

Hoe laad jij je op, weg van thuis & kantoor? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel om weg van thuis & kantoor op te laden.Je mag delen van dit blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Update: Het originele artikel verscheen op 21 juli 2017 en op 6 mei 2022 is het geactualiseerd.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments