Overwin uitdagingen om jouw WAAROM te leven

Zilvold Coaching & Training Blog
6 min read

Samenvatting:
Je Waarom leven kan een uitdaging zijn, vooral als je sinds kort je eigen Waarom hebt ontdekt. In dit artikel geef ik je verschillende manieren om deze uitdagingen zoals faalangst of angst voor verandering te overwinnen. Zo kun je met meer plezier en zelfvertrouwen gaan leven.

For English, click here.

Onlangs sprak ik met mijn vriend Marius over de redenen waarom mensen hun Waarom niet leven.

Jouw Waarom is jouw bijdrage met een bepaalde impact op de wereld. Het is niet iets dat gecreëerd kan worden. Het is eerder iets dat je ontdekt omdat het in je tienerjaren is gevormd. Lees dit artikel voor meer informatie over het vinden van jouw Waarom.

Ik gun het je dat je je Waarom leeft om meer vervulling, vreugde en liefde te ervaren. In dit artikel schrijf ik over mogelijke uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen bij het leven van jouw Waarom en ik geef je enkele manieren om deze uitdagingen te overwinnen.

Innerlijke verandering

Als je later in je leven jouw Waarom ontdekt, ben je misschien in eerste instantie opgewonden. Maar als je nadenkt over wat je nu doet, kom je er misschien achter dat dit niet in overeenstemming is met je pas ontdekte Waarom. Je realiseert je dan dat je beslissingen moet nemen om dingen in het leven te veranderen. Iets waar je je nu prettig bij voelt en aan gewend bent. Het zijn gewoonten geworden die moeilijk te veranderen zijn, dus Waarom zou je je Waarom leven?

Falen

Falen is een van de grootste angsten van de mens. De kans is aanwezig dat je faalt in het leven van je Waarom. Je kunt relaties, werk en inkomen verliezen.

Succes

Naast falen is succes ook een van de grootste angsten van de mens. Wat zal er gebeuren als je heel succesvol wordt terwijl je je Waarom leeft? Het is mogelijk dat je dit succes niet kunt herhalen. Dan wat? Niets doen is dan veiliger, toch?

Het oordeel van anderen

Het is ook mogelijk dat mensen hun Waarom niet naleven vanwege de angst voor wat andere mensen erover zouden kunnen zeggen. Misschien zullen ze je belachelijk maken of zelfs alle banden met je verbreken.

Uiterlijke verandering

Mijn Waarom is ‘dienen door te faciliteren zodat anderen zichzelf kunnen verheffen (optillen)en meer geluk en liefde kunnen ervaren’.

Ik doe dit door mensen te helpen hun vonk van vreugde te ontdekken en te uiten. Werken met groepen of in één op één sessies is hoe ik mijn Waarom volledig ervaar.

Maar nu, met de angst om het Coronavirus over te dragen, zijn al mijn sessies geannuleerd. Het is een uitdaging geworden om mijn Waarom te leven omdat ik niet langer met mensen kan werken.

Hoe kunnen deze uitdagingen worden overwonnen?

Voor de meesten is het (her) ontdekken van je Waarom een grote doorbraak in het leven, een openbaring. Het heeft veel voordelen (lees dit artikel over de voordelen van het leven van je Waarom). Maar er gebeurt vaak niets door een of meer van de bovengenoemde uitdagingen. Hoe overwin je de obstakels om je Waarom te gaan leven? Hier volgen enkele manieren:

Neem kleine stapjes

Het is niet nodig om je baan, relatie op te zeggen of meteen veel gewicht te verliezen. Ik zou ook bang zijn voor deze grote veranderingen. Neem een ​​beslissing en begin met kleine stapjes. Bekijk welke banen er op dit moment beschikbaar zijn, welke cursussen je kunt volgen, of counseling mogelijk is, en stop met tussendoor te snoepen.

Doe dingen van je WAT-lijst

Maak een lijst van de WAT, dingen je zou kunnen doen en die in lijn zijn met je Waarom. Omdat het voor mij momenteel niet mogelijk is om teambuildingsessies of communicatietrainingen te geven, kan ik nog andere dingen doen waarbij ik mensen niet fysiek ontmoet. Voorbeelden zijn om blogs te schrijven, podcasts / vlogs op te nemen, virtuele vergaderingen te houden met groepen, klanten en vrienden. Ook vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren. Ik heb eindelijk meer tijd om boeken te lezen en online cursussen te volgen (en af te maken). Met deze kennis kan ik mijn Waarom nog meer leven.

Informeer je omgeving

Vertel je familie, collega’s en je partners over jouw Waarom. Vertel ze ook wat je van plan bent te doen om je Waarom te leven. De kans is groot dat ze enthousiast voor je zijn. Ze zullen je nieuwe ideeën geven of je helpen erachter te komen wat slim is om te doen (en wat niet). Als je eenmaal ondersteuning hebt van je omgeving, zal het gemakkelijker zijn om je Waarom te leven.

Herhaal dagelijks je Waarom

Vorige week was een uitdaging voor mij. Door mijn Waarom dagelijks te herhalen, voelde ik meer vreugde, meer vertrouwen en meer zelfvertrouwen om de leiding te nemen, in actie te komen en de dingen te doen die me energie geven in plaats van me verdrietig te voelen.

Wil jij dat ook? Ontdek jouw eigen Waarom statement of die van jouw organisatie! Neem contact met mij op of kijk op deze pagina voor meer informatie!

Hoe overwin jij uitdagingen om je Waarom te leven? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Andere lezers van dit artikel en ik kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En DEEL alsjeblieft dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken. Dan kunnen zij ook profijt hebben van deze over het overwinnen van uitdagingen om je Waarom te leven. Je mag delen van deze blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments