Om dingen echt gedaan te krijgen

Zilvold Coaching & Training Blog GTD
6 min read

Samenvatting: Heb je moeite om te focussen, presteren of optimistisch te zijn om een ​​taak te voltooien? Misschien heb je gewoon te veel te doen. Dit artikel zal je helpen om iets echt gedaan te krijgen en je mentale vermogens te versterken.

For English, click here.

“Hoe krijg jij al die dingen gedaan?”, vroeg een klant mij onlangs. “Er is zoveel te doen in mijn leven”, verzuchtte ze. Haar prioriteit is het vinden van een nieuwe baan, dan is ze betrokken bij vrijwilligerswerk, ze sport ook veel en ze geeft les in yoga.

Op de een of andere manier had ze het idee dat ik veel gedaan kreeg en dat ik erg gedisciplineerd ben als ik ergens mijn zinnen op heb gezet. Dat is leuk om te horen, en ik ben dankbaar voor dit compliment.

Misschien heb je vandaag ook veel te doen en ik ben blij dat je de tijd hebt gevonden om dit artikel te lezen. Begin eerst met slechts één taak of doel voor de dag. Je hebt maar een bepaalde hoeveelheid wilskracht per dag en dit zal snel uitgeput zijn als je veel dingen tegelijkertijd doet of veel dingen in je hoofd hebt terwijl je iets aan het doen bent. Lees meer hierover in ‘Begin met 1 goed voornemen’.

Dit artikel geeft je een nieuwe aanpak om iets echt gedaan te krijgen. Ik heb erover gelezen in ‘The Power of Full Engagement’ van Jim Loehr en Tony Schwartz (zie ook mijn artikel ‘7 (+ 2) waardevolle boeken’) en ik denk dat dit je kan helpen.

Om beter te focussen, beter te presteren en optimistischer te zijn met je taak, beschrijven zij de volgende stappen: mentale voorbereiding, visualisatie, positieve zelfpraat, effectief tijdmanagement en creativiteit. Deze stappen zijn belangrijk om je mentale vaardigheden te versterken.

1. Mentale voorbereiding

Dus voordat ik begin met het schrijven van dit blog, bereid ik me mentaal voor door het bovengenoemde boek en alle andere artikelen die ik geschreven heb te bekijken over focus, motivatie en executie. Ik maak gewoon een lijst van dingen die ik wil doen en wat ik moet onderzoeken.

“Een droom zonder plan is slechts een wens”

2. Visualisatie

Ik visualiseer me dat ik schrijf, lach, onderzoek en plezier heb met wat ik wil doen. Ook visualiseer ik het moment waarop ik dit artikel publiceer en mensen er aarde in vinden. Een goede visualisatietechniek is geschreven in ‘Een perfecte dag’.

3. Positieve zelfpraat

Wat mij helpt is om positieve gedachten te hebben over een bepaalde taak, zoals “Het resultaat zal geweldig zijn”, “Ik geniet van het schrijven” of “Dit artikel zal anderen helpen”.

Natuurlijk kunnen negatieve gedachten helpen om gedachten te sturen. Ik zal op tijd moeten beginnen met deze taak omdat ik de stress of angst wil vermijden om mijn taak niet op tijd af te maken (en de resulterende slechte gevoelens). Motivatie speelt hier een belangrijke rol. Lees ‘Het geheim om gemotiveerd te blijven’ en ‘100 manieren om meer vreugde en geluk te ervaren’.

4. Effectief tijdmanagement

Ik geef mezelf altijd een bepaalde hoeveelheid ‘ononderbroken’ tijd om te werken. Dit betekent dat ik mijn e-mail en voicemail later zal beantwoorden. In mijn artikel ‘8 tips om productiever te zijn’, vind je meer technieken vinden om je tijd te managen en zaken voor elkaar te krijgen.

Er moet een afwisseling zijn tussen bezig zijn met je werk en loslaten. Maar beperk je pauzes, anders kom je uiteindelijk in uitstelgedrag terecht. Daarom is goed tijdmanagement zo essentieel. Wat ik doe is pauzes inplannen om iets te drinken of om wat frisse lucht te krijgen.

5. Creativiteit

En vaak krijg ik tijdens deze pauzes nieuwe creatieve ideeën. De meeste mensen krijgen de beste ideeën wanneer ze iets doen dat ze leuk vinden, wanneer ze sporten of iets creatiefs doen …

Het kost namelijk veel mentale energie om een ​​taak uit te voeren of een moeilijke berekening te maken. Je hebt een [mentale] pauze nodig om op ​​piekniveau door te gaan of om nieuwe creatieve ideeën voor je projecten krijgen. Dus maak een wandeling, praat met iemand over je project, luister gewoon naar wat muziek terwijl je uitrust of denk gewoon na over wat je doet. Voor meer inspiratie lees: ‘Technieken voor ingenieurs om meer creatief te zijn’.

Je zou ook kunnen proberen om in slow motion te multitasken, zoals Tim Harford uitlegt in zijn TED-talk ‘A powerful way to unleash your natural creativity’. Veel bekende genieën zoals Darwin, Archimedes en von Humboldt hebben dit toegepast. Ze kregen nieuwe inzichten door tegelijkertijd veel projecten te doen, te leren en te studeren. Door aan één ding te werken, ontdekten ze iets nieuws op een heel ander gebied. Er wordt gezegd dat Archimedes zijn Eureka-moment had toen hij een bad nam.

Een voordeel van deze aanpak is dat je een taak of actie dieper zult ervaren, dat je het beter onthoudt en dat het meer impact heeft op jou en jouw omgeving.

Hoe krijg jij dingen echt gedaan? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Ik en de andere lezers van dit artikel kijken ernaar uit om van je te lezen!

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig om beter te focussen en te weten wat (en hoe) je moet doen om jouw doelen te bereiken? Ik kan je helpen door middel van coaching. Neem vandaag nog contact met me op voor een GRATIS intake door op de onderstaande knop te klikken!

Workshop

Je kunt ook een workshop volgen die je helpt keuzes te maken in je leven. Samen met Marjolein Diks & Marius van Vlijmen gaan we onderzoeken wat jouw doel in het leven is, hoe je betere keuzes kunt maken die in lijn zijn met jouw doelen en hoe je dit kunt communiceren. Houd ons in de gaten voor meer informatie!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel over hoe je dingen echt voor gedaan te krijgen.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments