Mijn zomer boekenlijst

5 min read

Voor English, click here.

De zomervakantie is mooie kans om boeken te lezen. Ik ben dol op lezen en ik heb er een stapel van (paperbacks, digitale- en audioboeken) meegenomen. Met deze volgende titels, kijk ik er naar uit om nieuwe ideeën, inspiratie en inzichten te krijgen:

Het Gouden Ticket-Brendon Burchard

Brendon Bruchard ontdekte ik via zijn podcast “The charged Life”. Het verhaal in “Het Gouden Ticket” gaat over een man die een oude en verlaten pretpark bezoekt om te ontdekken over de gemiste kansen in zijn leven en wat daaraan kan worden gedaan. Aan de achterkant van het boek is een envelop geplakt die je alleen mag openen als je het boek hebt gelezen.

Unshakeable-Tony Robbins 

Dit is het nieuwste boek van Tony Robbins waarin hij je tools geeft om financieel “onwankelbaar” te worden. Het boek is voorlopig alleen in het Engels verkrijgbaar. Tony’s definitie “onwankelbaar” is dat je een onwrikbaar vertrouwen hebt, zelfs midden in een storm. Het boek gaat over het terugkrijgen van de controle over je geld en bevat checklijsten om erachter te komen of je een adviseur kunt vertrouwen met je geld. Voor mij een “must” om in deze tijden te lezen en ik wil meer informatie over het spel van geld.

Van Gamer naar Player-dr. Frank Verberne

Dit boek is geschreven door dr. Frank Verbene a.k.a. “The Love Doctor”. Zijn boek is een praktische gids voor gamers om te communiceren met anderen en vooral mensen van het andere geslacht. Het is niet zo dat ik moeite heb om met vrouwen te praten, ik wil meer leren over communicatie.

Headstrong – Dave Asprey

Ik lees dit boek op de Kindle. Dave Asprey was ooit een IT-specialist met overgewicht. In zijn voormalige baan ontdekte hij dat een moeilijk systeem eenvoudig is te hacken terwijl een eenvoudig systeem uiterst moeilijk is te hacken. Hij vroeg zich af hij zijn hersenen kon hacken om meer gefocust en energiek te zijn en om gewicht te verliezen. Hij ging studeren en interviewde vele specialisten op het gebied van voeding en neuro wetenschappen. Ik ben nu halverwege en enkele van zijn hacks helpen echt om je beter te concentreren, de juiste woorden te vinden in een discussie of om een verlangen naar suiker te vermijden na het avondeten. Ik wil dit boek lezen om ongebruikte hersenenergie te activeren, om slimmer te werken en sneller te denken.

Changing the Food Game – Lucas Simons

Om eerlijk te zijn, wil ik dit boek lezen om mijzelf voor te bereiden op een podcast interview na de zomervakantie. Lucas Simons is de eigenaar van verschillende bedrijven in zijn boek beschrijft hij wat er moet veranderen om in 2050 10 miljard mensen te voeden. Dan zal het nodig zijn om het voedsel spel te veranderen.

De Cyclus-John Schrederhof

Een vriend van mij gaf me dit mooie (digitale) boek dat hele maal niet te koop is! Het boek beschrijft de cyclus van het leven waar de Oosterse en Westerse filosofieën elkaar ontmoeten. Er wordt geschreven over verlangens en hoe deze te realiseren, over communicatie (wanneer te spreken, wanneer niet te spreken en hoe te luisteren). Ook wordt uitgelegd hoe je met kern kwaliteiten in de cyclus kunt werken om zo doeltreffender en meer in overeenstemming te zijn met de cyclus. Aangezien ik veel met kern kwaliteiten werk, wil ik hierover meer leren en hoe ze effectiever en in overeenstemming met het leven in te zetten.

Vagabonding – Rolf Potts

Ik ben dol op reizen en dit boek werd mij aanbevolen aangezien het een leven beschrijft waar je meer reist met een minimale hoeveelheid aan geld dat hiervoor nodig is. Het is een Engels audioboek en ik zal het beluisteren op mijn volgende etappe van mijn reis.

Alleen non-fictie? Nee, ik heb net de “Het kerkhof” van Neil Gaiman beluisterd . Het is een prachtig verhaal over een jongen die opgroeit in een kerkhof en met de geesten leeft. Het wordt uitstekend verteld door de auteur zelf. Het Engelse luisterboek is zeer onderhoudend en ik hou van de oude Engelse woorden en namen van de personages.

Bovendien heb ik met mijn familie de eerste 3 boeken van Harry Potter van J.K. Rowling beluisterd. Die worden voorgelezen door Jan Meng. Ook een aanrader!

Wat ga je om te lezen deze zomer? Wat lees je of heb je net hebt gelezen? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel met interessante boeken om deze zomer te lezen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments