Laten we het hebben over…emoties!

8 min read

For English, click here.

“Wat voel je?”, vroeg de coach. Vaak vraag ik dat zelf mijn klanten maar nu kreeg ik zelf de vraag. Ik voelde heel veel maar ik vond het moeilijk om onder woorden te brengen.

“Welke emotie hoort bij dit gevoel?”, vervolgde de coach. Gewoonlijk voel ik veel en heb weinig moeite om mijn emoties te uiten. Dat kan door te huilen, (overdadig) te lachen of boos te worden. Maar vandaag wist ik zelf niet wat ik voelde en welke emotie daarbij hoorde.

Veel van mijn klanten zoals technici, ingenieurs en ook managers van (zorg)afdelingen hebben moeite met het benoemen wat ze voelen en welke emotie daarbij hoort. Misschien is niet het meetbaar of behapbaar voor deze mensen. Dat is niet zo gek want er zijn ongeveer 34 duizend emoties. Probeer daar maar eens de juiste uit te benoemen.

Dit artikel gaat over gevoelens en emoties en het kan je helpen om er op je werk en thuis effectiever mee om te gaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments