Hoe bijna altijd gelukkig te zijn

3 min read

For English, click here.

Ik kwam een enquête tegen waarin stond dat 52% van de deelnemers zich bijna altijd gelukkig voelen. Heel lang tijd geleden, vertelde ik aan mijn vrienden dat ik bijna altijd gelukkig was. Dit is nog steeds het geval. Op Sociale Media wordt je overspoeld met tips en trucs over hoe een gelukkig leven te leiden.

Laatst zag ik een artikel dat mij aanraadde om geen gebruik te maken sociale media om gelukkig te zijn. En dit was op sociale media!

Op internet zijn er veel motiverende podcasts, video’s, blogs en vlogs. Soms heb ik het gevoel dat het absoluut noodzakelijk is om altijd gelukkig te zijn. Klopt dat?

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat we in wezen een gelukkige entiteit zijn, is het niet altijd mogelijk dit geluk te uiten of te voelen.

Hier zijn een paar van mijn inzichten om bijna altijd gelukkig te zijn:

Ten eerste, accepteer het feit dat je niet altijd gelukkig bent. Vooral wanneer je die baan niet hebt gekregen waarvoor je zo hard gewerkt heb, je gezakt bent, een geliefde je heeft verlaten of bij één of andere crisis. Geef jezelf wat tijd om ongelukkig te zijn en je af te zonderen in een “cocon”. Bekijk een film, lees een boek, drink veel water en thee of ga lekker slapen. Klinkt als een ontsnapping, maar het is belangrijk om te rouwen en je ongelukkig te voelen. Maar…beperk deze tijd!

Ook adviseer ik je om een brief – naar jezelf – te schrijven over de dingen waarover je niet tevreden bent en voeg een alinea toe over de dingen en mensen waarvoor je dankbaar bent.

Dan, op een specifieke dag (markeer die in je agenda), besluit dat jouw leven verder gaat en je doe je dingen je je weer gelukkig maken. Dat kan zijn door te werken aan je doelen, met mensen te zijn die jou ondersteunen en van jou houden, te genieten van je hobby’s of door te sporten. In een artikel geef ik je 100 manieren om meer vreugde en geluk te ervaren in het leven.

Een andere techniek is om een affirmatie te herhalen zoals: “Ik ben een gelukkig wezen” of ieder andere positieve affirmatie. Zeg of schrijf dit 15 keer per dag op, gedurende ten minste 10 dagen.

Het belangrijkste dat mij (weer) gelukkig maakt is om iets te doen voor iemand anders zonder er iets voor terug te verwachten.

Denk jij dat je altijd gelukkig moet zijn? Laat me weten en vertel me jouw favoriete techniek, affirmatie of video die jou helpt om bijna altijd gelukkig te zijn. Ik zal reageren op jouw reactie!

Dank voor het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat anderen ook kunnen profiteren van mijn artikel over hoe bijna altijd gelukkig te zijn.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments