Hoe authentiek te blijven

Zilvold Coaching & Training Blog Authentiek
9 min read

Samenvatting: Dit artikel biedt je zes manieren om authentiek te blijven. Authentiek blijven helpt je om zelfverzekerder, kalm, gewaardeerd, succesvol en gelukkig te zijn.

For English, click here.

Producten en mensen die authentiek zijn hebben de neiging om meer succesvol te zijn. Je herinnert ze zich beter, je vertrouwt ze meer en ze geven je een blij, enthousiast of gelukkig gevoel. Ik weet zeker dat je dit gevoel krijgt als je denkt aan een bepaalde merk pindakaas of een voormalig president. Zonder een merk of naam te benoemen, weet ik zeker dat je weet wat en wie ik bedoel.

Dit artikel helpt je om je eigen authenticiteit als professional te vinden en authentiek blijven. Het zal je helpen meer ontspannen, succesvol, zelfverzekerd en gelukkig te zijn.

Je herkent het meteen wanneer anderen authentiek zijn als ze zich in verschillende omgevingen hetzelfde gedragen (op het werk, thuis, met vrienden, …). Ze zorgen ervoor dat je je op je gemak, gewaardeerd en veilig voelt. Ik weet zeker dat er ook in jouw omgeving zulke mensen zijn.

Het is ook gemakkelijk om mensen te herkennen die niet authentiek zijn. Ze gedragen zich bijvoorbeeld anders wanneer iemand (een manager) de vergaderruimte binnenloopt. Het is alsof hun persoonlijkheid plotseling verandert! Eerst scheppen ze over alles op en daarna knikken ze gewoon met hun hoofd en stemmen ze in met alles wat de manager zegt. Ze hebben twee gezichten, zijn nep, niet oprecht of oneerlijk.

Vaak is het moeilijk om authentiek te zijn als je je in onbekende situaties bevindt en je niet weet wat je moet doen of hoe je je moet gedragen. Dit kan de eerste dag zijn op je nieuwe baan, tijdens een sollicitatiegesprek of tijdens je eerste (verkoops) gesprek. Herken je dit? Een gevoel van angst of onzekerheid overweldigt je. Vragen zoals “Gaan ze me leuk vinden?”, “Zullen ze mijn dienst of product kopen?” of “Ben ik goed genoeg?” kunnen te binnen schieten.

Je kunt emotioneel of gestrest raken en het verbruikt energie. Dit kan ook gebeuren wanneer je moe bent, wanneer anderen te veel van je verwachten of dingen niet goed worden gecommuniceerd.

Wat kun je doen om authentiek te blijven?

Hier zijn zes manieren om authentiek te zijn in nieuwe of ongemakkelijke situaties:

1. Wees aanwezig

Wanneer je bij een evenement aankomt, zul je waarschijnlijk op zoek gaan naar mensen die je kent of iemand die ook op zoek is naar een gesprek. Terwijl je begint te praten, dwaal je af en kijk je om je heen: “Hé, is dat Peter van de boekhouding? Ik wil nog met hem praten!”, of je denkt na over welke taken je deze week nog moet doen. Ook kun je je afvragen wat je vervolgens moet zeggen of welke vraag je moet stellen om meer “aanzien” te krijgen.

Klinkt dat bekend? Ja? Nou, dan ben je niet echt aanwezig. Het is zo dat mensen het kunnen voelen als je niet echt aanwezig bent.

Wees aanwezig in je gesprekken en je relaties. Dat betekent dat je mensen je volledige aandacht geeft en dat je actief luistert. Hier zijn manieren om beter te luisteren.

In iedere situatie is aanwezig zijn, essentieel als je authentiek wilt blijven.

2. Ontwikkel zelfbewustzijn

Wanneer je een kamer binnengaat waar mensen op je wachten, observeer dan de omgeving, de mensen en hoe ze zitten of staan, hoe ze spreken of waar ze naar kijken terwijl ze praten. Wees je bewust van hoe je je voelt en waar je dit voelt. Ik voel vaak dingen in mijn maag, borst of schouder. In dat geval zegt mijn lichaam dat ik extra aandacht moet besteden. Misschien komt het omdat ik niet authentiek ben of dat ik kwetsbaar ben (zie hieronder). Dus wees je ervan bewust wanneer je je ongemakkelijk gaat voelen, maar ook wanneer de dingen goed zijn en wanneer je op je gemak bent.

Door je meer bewust te worden van jezelf, ontwikkel je de vaardigheid om authentieker te blijven.

3. Maak echte verbindingen

Wij mensen, zijn sociale dieren. Er is iets dat ons allemaal verbindt. Dus ontdek wat dat is door goede vragen te stellen, door te luisteren en na te gaan of je goed hebt begrepen wat er is gezegd.

Ik heb onlangs een praktische manier ontdekt om een ​​echte connectie te maken: als je met iemand praat, kijk dan in hun ogen. Let op de kleur en de vorm van de pupil. Misschien is er een ring rondom de pupil in een andere kleur. Ik merkte dat wanneer ik echt in de ogen van iemand anders kijk, ik aanwezig ben en er een echt verbinding is.

Door anderen te begrijpen en je te verbinden zul je eerder in staat zijn om je authentieke zelf te uiten.

4. Durf kwetsbaar te zijn

Tegenwoordig denken we dat we succesvol moeten zijn, leuk gevonden moeten zijn, blij moeten zijn en dat je altijd perfect zijn. Nou, je kunt niet altijd perfect zijn. Als je altijd perfect zou willen zijn, zou je niet echt zijn. Je speelt dan een rol.
Soms kun je gewoon moe zijn of iets niet goed begrijpen. Geef dan toe dat je niet altijd perfect bent. Dit is een manier om kwetsbaarheid te tonen.

Voor sommigen (vooral in het professionele leven) is het moeilijk om kwetsbaar te zijn (Wat zullen anderen zeggen …?). Je zult moed moeten hebben om kwetsbaar te zijn.

Door kwetsbaar te zijn, zul je verder komen en het zal je helpen om authentieker te zijn en te blijven.

“Als je me echt kende” Oefening

Bij het trainen van een groep gebruik ik soms de volgende oefening. Ik heb het van iemand anders en je kunt het misschien zelf proberen:

Vul in:

Als je me echt kende, zou je dit weten: ___________.

Dit vereist enige reflectie en het zal essentiële, echte aspecten van jezelf laten zien. Wanneer je dit met anderen deelt, zal het een verbinding creëren, het zal vertrouwen en zelfverzekerdheid opbouwen.

Lees dit artikel voor meer tips over kwetsbaar te zijn.

5. Wees eerlijk

Het kan spannend voelen om kwetsbaar te zijn, vooral in ongemakkelijke situaties. Wat ik probeer te doen is om eerlijk te zijn en te vertellen hoe ik me voel (bang, gespannen, onder druk gezet of nerveus).

Manieren om je gevoelens te uiten:

“Ik ben behoorlijk nerveus om het podium op te gaan”,

of “Ik durf bijna niet toe te geven dat ik de verkeerde berekeningen heb gemaakt”,

of “Ik voel spanning in deze kamer”,

maar ook “Dit is leuk!”.

Mensen zullen dit waarderen. Soms komt het als een opluchting omdat ze zich ook ongemakkelijk voelen! Dan is het goed om te weten dat je niet alleen bent.

Eerlijk zijn is een manier om kwetsbaarheid te tonen en trouw te blijven aan jezelf.

6. Ken je waarom

Het is moeilijk om authentiek te zijn als je niet weet wie je bent, wat je waarden zijn, waar je voor staat, laat staan ​​als je niet weet waarom je uit bed bent gekomen.

Jouw  waarom is jouw bijdrage aan de wereld en het effect daarvan.

Door je bewust te zijn van je doel of je waarom, zul je authentieker zijn. Je kunt elke actie en elke uiting verifiëren met jouw waarom. Als het niet past met je waarom dan speel je een rol, ben je nep. Als het past met jouw waarom dan ben je authentiek en mensen zullen je vertrouwen en respecteren.

Lees dit artikel voor meer informatie over hoe je jouw waarom kunt vinden.

Door constant bewust te zijn van één of meerdere van de bovenstaande manieren, blijf je authentiek.  Daardoor laat je anderen voelen dat ze gewaardeerd worden, dat ze op hun gemak mogen zijn en veilig zijn. En tegelijkertijd zul je zelf meer kalmte ervaren, zelfverzekerd, gefocust, succesvol en gelukkig zijn.

Wat is authenticiteit voor jou en hoe kan iemand authentiek blijven? Laat me weten in het commentaarveld hieronder. Ik en de andere lezers van dit artikel kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel over hoe authentiek te blijven.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments