Het geheim om gemotiveerd te blijven

Zilvold Coaching Training Blog motivatie
9 min read

Samenvatting: Heb je een paar technieken nodig om gemotiveerd te raken? Dit artikel zal je zeker helpen een manier te vinden en gemotiveerd te blijven omdat motivatie een emotie is. En emoties zijn tijdelijk. In dit artikel vind je een manier om gemotiveerd te blijven op een meer duurzame manier.

For English, click here.

Het is het begin van de week en voor velen is het de eerste werkweek na een fijne vakantie.

Ik kan me voorstellen dat je het moeilijk vindt om gemotiveerd te zijn om naar je werk te gaan, klanten te bellen, rapporten te maken en deel te nemen aan (lange) vergaderingen.

Dit artikel helpt je om gemotiveerd te worden na het weekend, na vakanties of wanneer je weinig energie hebt en niet weet wat je moet doen.

Het bevat enkele van mijn favoriete technieken om gemotiveerd te worden. Zorg ervoor dat je het tot het einde leest, want het geeft je het ultieme geheim over hoe je gemotiveerd kunt blijven.

Over motivatie

Volgens het woordenboek is een definitie voor motivatie:

Een reden of redenen om op een bepaalde manier te handelen of zich te gedragen.

Als je gemotiveerd bent, heb je het gevoel dat je alles kunt doen. Je bent vol energie, focus, vreugde en geloof in jezelf. Herken je dit?

Je bent niet gemotiveerd als je niet weet wat je moet doen of niet gelooft in de resultaten van wat je doet (waarom moeite doen?). Dit is negatieve zelf-praat. Ook zou je overweldigd kunnen worden door alle keuzes die je moet maken gedurende een dag (wie je moet bellen, waar te beginnen, wat te dragen, welke parameters te gebruiken in een berekening, wat te eten, …). Dit kan ook demotiverend zijn.

Dus wat te doen om gemotiveerd te raken? Hierbij enkele van mijn favoriete technieken:

Stel doelen

Ik geloof dat dit een van de belangrijkste technieken is om gemotiveerd te raken. Zonder doelen zal het moeilijk zijn om gemotiveerd te raken, laat staan ​​om ergens heen te gaan. Er moet een reden zijn zoals het woordenboek suggereert. Heb je problemen om je doelen te vinden? Begin met het beschrijven van jouw perfecte dag of bekijk deze 8 tips om productiever te zijn.

Leg de lat laag

Stel geen grote doelen maar definieer kleine duidelijke doelen die eenvoudig te bereiken zijn (dit zal je meer motiveren).

Focus op gevoelens

Terwijl je aan je doel werkt, focus je op het werken aan het doel in plaats van het bereiken van je doel. Maar, visualiseer hoe je je voelt na het voltooien van een taak om een ​​bepaald doel te bereiken. Mijn doel met deze artikelen is om je informatie te geven zodat je nieuwe inzichten krijgt en kan groeien. Ik voel me altijd trots, blij en tevreden na het publiceren van een nieuwe blogpost. Dit gevoel alleen zorgt ervoor dat ik mijn vingers op het toetsenbord hou en typ.

Plan het

Mijn doel is om 26 artikelen per jaar te schrijven. Dat is om de 2 weken. In mijn agenda wordt ik er op maandag aan herinnerd dat ik mijn blog moet schrijven. Dit helpt me om vast te houden aan mijn doel dat ik meer dan 2,5 jaar geleden heb gesteld.

Spreek het uit!

Sommigen van jullie volgen me op sociale media (LinkedIn, Twitter or Facebook). Elke twee weken kondig ik mijn volgende blog aan voor de dag erna. Ik maak mezelf verantwoordelijk voor het bereiken van die taak. Dit motiveert me zeker om dat artikel af te maken!

Geef jezelf een beloning

En geef jezelf een beloning na het voltooien van een doel of taak. Dit kan iets kleins zijn, zoals een heerlijke snack, een korte video bekijken (zie hieronder) of een lieve collega of vriend bellen.

Vraag om hulp

Als je problemen hebt om gemotiveerd te raken of te blijven, vraagt om hulp. Doe het niet alleen! Ik weet zeker dat je genoeg mensen in je netwerk hebt die je graag willen helpen (neem anders contact met mij op!). Anderen kunnen je uitdagen om gefocust te blijven, je tips geven over hoe je je doelen sneller kunt bereiken of gewoon wat werk met je doen.

Luister naar muziek

Muziek helpt me meer vreugde te ervaren, mezelf te activeren en te focussen. Vind hier een lijst met mijn favoriete muziek om te presteren. Ze zullen je zeker motiveren.

Beweeg

En terwijl je naar deze muziek luistert, dans! Door te bewegen krijg je meer zuurstof in je lichaam zodat je energie vrij kunt maken. Een wandeling (met een collega) kan ook helpen. We hebben een trampoline in de tuin. Springen voor een paar minuten helpt me om nieuwe inzichten, zelfvertrouwen en veel motivatie te krijgen. Als je geen trampoline op kantoor hebt, kun je springen.

Luister naar verhalen van succesvolle mensen

Veel verhalen over de uitdagingen (je bent niet de enige!) van succesvolle mensen zijn te vinden in Podcasts. Hier is een lijst met mijn favoriete podcasts. Ze zullen je inspireren en motiveren.

Lees boeken

Boeken zijn een uitstekende bron voor inspiratie en motivatie. Hier zijn enkele boeken die ik afgelopen zomer (2017) las, maar je zou ook ” Don’t look down” van Richard Branson (lees mijn recensie hier) of “Originals” van Adam Grant (lees mijn recensie hier) lezen. Tenslotte kun je blogs lezen om je te motiveren. Probeer http://www.blogsearchengine.org/ eens om een ​​artikel over een onderwerp te vinden of blader door mijn blogs.

Bekijk deze video’s

Ik keek vaak naar video’s op YouTube om me te inspireren en te motiveren. Dat kostte mij echter veel tijd om de video’s te bekijken en goede te vinden (terwijl je naar podcasts luistert, kun je tenminste nog iets doen). Hier zijn 5 van mijn favoriete video’s:

Baz Luhrmann – Everybody’s Free To Wear Sunscreen

Neil Gaiman 2012 Commencement Speech “Make Good Art”

Author Chimamanda Ngozi Adichie addresses Harvard’s Class of 2018

Maroon 5 – Sugar

I Gotta Feeling- on Oprah Winfrey Show Chicago 2009

https://www.youtube.com/watch?v=mSLTHjsIp5o

Meer motiverende video’s kun je hier vinden.

Het geheim om gemotiveerd te blijven

Ik ben ontdekt dat motivatie een emotie is. Bekijk de laatste 2 videoclips van hierboven maar eens. In het begin voel je je geweldig. Dan doe je je taak. De emotie (motivatie) verdwijnt en je zult ze opnieuw willen bekijken of iets anders willen doen (uitstelgedrag?).

Omdat emotie energie in beweging is (e-motion: denk daar eens over na…), is motivatie slechts tijdelijk. Je moet steeds een van de bovengenoemde technieken toepassen om gemotiveerd te blijven. Dit kost veel energie en tijd. En het is uiteindelijk helemaal niet duurzaam.

Ik geloof dat als je je doel (‘purpose’) naleeft, je een oneindige hoeveelheid energie zult hebben om gemotiveerd te blijven voor wat je doet. Je ‘purpose’ even is je WAAROM leven. Je WAAROM is wie je bent, waar je voor staat en wat je gelooft. Het is niet iets dat je zou willen zijn, maar wat je doet wanneer je op je best bent. Jouw WAAROM beantwoordt de vraag welke bijdrage je levert en wat het effect hiervan is op de wereld. Lees voor meer informatie mijn artikel over het vinden van je WAAROM.

Mijn doel is om te faciliteren om te verheffen. Ik verifieer elke actie, elke taak of opdracht met mijn doel, mijn WAAROM. Dit artikel helpt je bijvoorbeeld om je te motiveren en daarom ligt het in de lijn van mijn doel. Dit geeft me de oneindige energie en motivatie om dit artikel te schrijven, een talk te geven, te trainen en een podcast te maken. Het maakt het ook voor mij gemakkelijker om keuzes te maken over wat te doen en niet op een dag.

Wat is jouw favoriete techniek om gemotiveerd te raken? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Ik en de andere lezers van dit artikel kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel over het geheim om gemotiveerd te blijven.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments