Het beste van 2017

6 min read

For English, click here.

Ik heb de statistieken van mijn website doorgenomen en het lijkt erop dat het best gelezen artikel toe nu toe het artikel over zelfreflectie is (Lees ook: Voordelen van zelfreflectie).

Een stap in zelfreflectie is terugblikken en nadenken over wat goed ging. In dit artikel deel ik met jou mijn meest succesvolle artikelen en podcasts, de trainingen die ik gaf en enkele andere opmerkelijke momenten die als “de beste van 2017” kunnen worden beschouwd.

Artikelen

Het 5 minuten dagboek

Journalling 5 minute reflectionHet 5 minuten dagboek (lees ook: Het 5 minuten dagboek) was het meest gelezen artikel in 2017. Een dagboek bijhouden is nog populairder geworden sinds ik het heb geschreven. Dit artikel biedt je de voordelen en zal je helpen om op eenvoudige wijze te beginnen met een dagboek. Ik schrijf nog iedere dag in mijn dagboek. Het enige dat is veranderd, is dat ik niet langer mijn intenties opschrijf. Het werd een mentaal doel op zichzelf en dat voelde beklemmend. Ik schrijf nu wat ik mezelf toesta om die dag te doen. Dit betekent dat ik fouten mag maken en dat ik niet zulke slimme dingen mag doen.

12 sleutels om balans te creëren in je ingenieurscarrière

Wauw! Dit is eigenlijk een best goed artikel! Het geeft je 12 sleutels om je balans te vinden in je ingenieurscarrière. Het gaat om het evenwicht tussen werk en privéleven en het niet alleen voor ingenieurs. De sleutels geven je inzicht in jouw waarden en hoe je beter kunt leven in overeenstemming met je eigen waarden. Ik heb onlangs iemand in een Podcast horen zeggen dat je geen balans  kunt hebben als je je in een bepaald gebied niet veilig voelt. Een 13e sleutel zou zijn om veiligheid en vertrouwen in elk deel van je leven te hebben om in balans te kunnen zijn.

Mijn 5 belangrijkste lessen die ik heb geleerd bij een ingenieursbureau

In dit artikel deel ik mijn 5 belangrijkste lessen die ik heb geleerd bij een ingenieursbureau. Ik besef me dat ik met slechts 5 lessen die ik van verschillende collega’s heb geleerd, al die andere collega’s tekort doe met wie ik bij verschillende organisaties heb samengewerkt. In de toekomst zal ik meer lessen van hen met je delen.

Podcast

In januari ben ik begonnen met de Engineer Podcast. Ik geniet ervan om ingenieurs, architecten en IT-specialisten te ontmoeten en om over hun reis en ervaringen te praten. De best beluisterde Podcast in 2017 was met Erwin de Jong.  Als je het vermakelijke interview over het maken van keuzes hebt gemist, raad ik je ten zeerste aan om deze te beluisteren. Ik heb dit jaar nog één interview staan en zal in 2018 doorgaan met dit project.
Wil je ook op de Engineer Podcast komen of weet je iemand die daarvoor in aanmerking zou komen? Laat me het weten door een mail te sturen naar podcast@zilvold.com!

Trainingen

In 2017 heb ik veel training sessies en workshops gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, verandermanagement, communicatie en teambuilding. Volgend jaar zullen we doorgaan met het geven van trainingen en ik ben verheugd om de DISC-communicatie training te geven. Voor een overzicht van mijn workshops en trainingen, klik hier.

Event

Een van de meest succesvolle workshops in 2017 was de Haka. Heel veel mensen in ons netwerk wilden meer te weten komen over deze traditionele Maori dans. Iric van der Have van Matrix Events en ik besloten toen om een event te organiseren. Op 15 september organiseerden we het eerste Haka-evenement. Bekijk de after movie hieronder voor een impressie! Iric en ik zijn van plan om in 2018 een follow-up te organiseren. Hou deze site in de gaten om op de hoogte te blijven!

Coaching

Coachingstrajecten werden korter in 2017. De interventies met de GROW-techniek of kern kwaliteiten hielpen mijn cliënten in slechts 2 of 3 sessies. Geïnteresseerd in coaching? Bekijk mijn diensten op deze pagina over coaching. Hieronder een greep uit de feedback die ik van mijn klanten heb mogen ontvangen:

-Dankjewel voor de instrumenten die je me hebt gegeven zodat ik weet waar ik naartoe moet

-Ik vind het fijn om met professionals te werken

Beste boek

Ik heb vorig jaar meer dan 20 boeken gelezen. Mijn meest favoriete was Brené Brown’s “De moed van imperfectie”. Misschien heb je haar TED talk gezien over kwetsbaarheid.

In dit boek beschrijft ze kwetsbaarheid in haar leven en hoe ze hiermee omgaat om contact te maken met anderen.

Beste vrienden

Ik ben heel dankbaar voor iedereen die me heeft geholpen om het beste te maken zoals beschreven in dit artikel. Vooral diegenen die in mij geloofden, die mij verantwoordelijk hielden, mij ondersteunden en coachten. Je weet wie je bent! 😉

 

Hoe zit het met jouw beste van 2017?

We hebben de neiging om terug te kijken en onszelf te schoppen omdat we dit niet hebben gedaan of dat niet hebben bereikt. Dit zal je niet helpen. Je kunt reflecteren wat je volgende keer beter zou kunnen doen. Voor nu is het tijd om te kijken wat je hebt bereikt en je successen te vieren.

 

Wat waren jouw successen en jouw beste in 2017? Laat het me weten in het commentaarveld hieronder. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel en kunnen beginnen met te reflecteren over hun prestaties van afgelopen jaar.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments