Geluk = dom

2 min read

For English, click here.

Loesje-Geluk

Laatst hoorde ik een “geluksprofessor” op de radio. Hij sprak over geluk en hoe we dit kunnen vinden. Blijkbaar kan dat door dom te zijn. Huh?

Ten eerste moet je Doelen hebben in het leven. Eens mens wil bezig zijn en nuttig zijn. Zo niet, dan staat alles stil en voel je je al gauw suf, saai en depressief. Om dit tegen te gaan is het goed om doelen te maken. Er zijn tal van methoden om doelen te definiëren te vinden op internet.

Verder heeft de mens ook Oplaadpunten nodig. Die kunnen voor ieder verschillend zijn. Oplaadpunten zijn bijvoorbeeld een dagje naar een wellness resort, wandelen, sporten, een film kijken, muziek maken of een boek lezen. Ik noem dit dingen voor mezelf doen en dat omvat ook ergens een kop koffie drinken of aan yoga doen.

Tenslotte noemde de geluksprofessor de Mens. Begeef je onder de mensen om geluk te zoeken. Dit kunnen vrienden, collega’s of familie zijn. De mens is een sociaal dier en kan geluk vinden door met andere om te gaan. Met anderen kun je sparren, je kunt van anderen leren en je kunt met anderen lachen.

Eén van mijn doelen voor 2017 is om iedere dag iemand te ontmoeten. Zo heb ik al een Doel en een Mens. Rest nog de oplaadpunten. Daar zijn er wel voldoende van in mijn leven. De geluksprofessor heeft gelijk met zijn stelling dat geluk dom is. Misschien doen we veel te moeilijk om het te vinden.

Wat vind jij en hoe vind jij er ervaar jij geluk? Laat me het weten in het commentaar vak hieronder. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat anderen ook kunnen profiteren van dit artikel over geluk.

Share Button

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *