Geluk = dom

geluk blog Zilvold Coaching & Training
2 min read

Samenvatting:
Dit artikel gaat over één van mijn favoriete onderwerpen: geluk. In dit artikel geef ik je een gemakkelijke techniek om het te vinden.

For English, click here.

Laatst hoorde ik een “geluksprofessor” op de radio. Hij sprak over geluk en hoe we dit kunnen vinden. Blijkbaar kan dat door dom te zijn. Huh?

Doelen

Ten eerste moet je Doelen hebben in het leven. Eens mens wil bezig zijn en nuttig zijn. Zo niet, dan staat alles stil en voel je je al gauw suf, saai en depressief. Om dit tegen te gaan is het goed om doelen te maken. Er zijn tal van methoden om doelen te definiëren te vinden op internet.

Oplaadpunten

Verder heb je ook Oplaadpunten nodig. Die kunnen voor ieder verschillend zijn. Oplaadpunten zijn bijvoorbeeld een dagje naar een Wellness resort, wandelen, sporten, een film kijken, muziek maken of een boek lezen. Meer tips om op te laden vind je in dit en dit artikel.

Mens

Tenslotte noemde de geluksprofessor de Mens. Begeef je onder de mensen om geluk te zoeken. Dit kunnen vrienden, collega’s of familie zijn. De mens is een sociaal dier en kan geluk vinden door met andere om te gaan. Met anderen kun je sparren, je kunt van anderen leren en je kunt met anderen lachen.

Eén van mijn doelen voor 2020 is om iedere week kennis te maken met iemand. En dat gaat verder dan even gedag te zeggen. Het worden gesprekken om te ontdekken hoe iemand anders denkt, wat zijn/haar Waarom is en wat zijn doelen zijn in het leven.
Zo heb ik al een Doel en een Mens. Rest nog de oplaadpunten. Daar zijn er wel voldoende van in mijn leven.
De geluksprofessor heeft gelijk met zijn stelling dat geluk dom is. Misschien doen we veel te moeilijk om het te vinden.

Hoe vind jij en ervaar jij geluk? Laat me het weten in het commentaar vak hieronder. Ik en andere lezers van dit artikel kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel over geluk. Je mag delen van deze blog overnemen als je de originele bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Update: Het originele (en mijn allereerste!) artikel verscheen op 1 januari 2015 en op 25 februari 2020 is het geactualiseerd.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments