Engineer als een Motherf#cker*

4 min read

Click here for English.

Onlangs luisterde naar de Tim Ferris Show. Hij interviewde Cheryl Strayed die en zij legde uit hoe te schrijven als een motherf#cker. Ondanks dit scheldwoord, viel haar uitleg mij op en geldt deze ook voor het ingenieurswezen.

In dit artikel ik geef ik je de tips van Cheryl (lees haar Engelse column) en mijn eigen inzichten over hoe als een motherf#cker te engineeren*.

1. Hou je mond

Er zijn veel mensen die klagen over ontbrekende parameters die ze nodig hebben voor hun berekeningen. Of er zijn andere onzekerheden over het project waardoor zij weigeren om een gedegen advies aan de klant te geven. Cheryl eerste tip is om je mond te houden, te stoppen met klagen of medelijden met jezelf te hebben en om te beginnen te engineeren als een motherf#cker. Dus, begin met wat je hebt en stop met tijd te verspillen met onzekerheden of geklaag.

Misschien ben je net begonnen als jonge ingenieur of ben je al een lange tijd specialist op jouw vakgebied. Je bent opgeleid voor je werk. Vertrouw op je capaciteiten, je ervaring en vaardigheden en ga aan de slag.

Dit betekent ook dat je moet durven om met andere oplossingen te komen in plaats van je te verschuilen achter de onzekerheden van je parameters of berekeningen. Je klant wil weten wat hij/zij moet doen of wil genoeg opties hebben om een goede beslissing te nemen.

2. Wees bescheiden

Dit betekent niet dat je een nederig of zwak moet zijn. Cheryl legt uit dat het Engelse woord voor bescheiden, ‘humble’ afkomstig is van de Latijnse woorden ‘Humilis’ en ‘Humus’ wat grond betekent. Op de aarde te zijn. Wanneer je je mond houdt (1), begin je met te proberen en om je berekeningen te maken. Je kunt falen. In dat geval klaag niet maar wees sterk in het midden van nederigheid. Streef naar grootheid door bescheiden te zijn. Wat betekent dit? Richt je niet op successen en prestaties maar geloof in het werk en wees veeleisend voor jezelf wanneer je het werk doet. Dit betekent ook dat je luistert naar je klanten, je collega’s en andere specialisten op het gebied en dat je je onthoudt van anderen te vernederen of hen te overschreeuwen.

Bescheidenheid betekent ook dat je eerlijk bent. Eerlijk dat je bepaalde dingen niet weet, dat je hulp nodig hebt of dat je andere vaardigheid nog moet leren. Laat dit in ieder geval geen zijn een excuus om het werk nu niet te doen.

3. Geef je over

Dus, geef over (aan onzekerheden) en accepteer om de kracht en het vermogen te krijgen om je werk goed te doen. Vertrouw erop dat je deze innerlijke kracht in je hebt om te slagen door iets moeilijks te doen.

Gebruik jouw kernkwaliteiten zoals creativiteit en doorzettingsvermogen die te allen tijde beschikbaar voor je zijn om te streven naar deze grootheid.

Overgave is loslaten. Ik had een paar weken nodig gehad om een workshop voor te bereiden. Een dag voorafgaand aan de bijeenkomst, vertelde de klant mij dat hij iets heel anders wilde dan dat ik had voorbereid. In plaats van klagen of onzeker te worden, besloot ik los te laten en te vertrouwen op mijn capaciteiten om een geweldige workshop te geven. En dat was gelukt!

 

Misschien ben je helemaal geen ingenieur. Misschien zit je in sales, misschien ben u je een ober of een huisvader. Het maakt niet uit wat je beroep is, Ik nodig je uit ik om alles te doen wat je doet met het streven naar grootheid en om het als een motherf #cker te doen.

Hoe engineer jij als een motherf#cker? Laat het me weten in het commentaar vak hieronder. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat op hoe profiteren van dit artikel over hoe te streven naar grootheid in het ingenieurswezen.

*Ik schrijf al mijn artikelen als eerste in het Engels en vertaal ze daarna naar het Nederlands. Deze titel is moeilijk te vertalen  zonder dat het de kracht verliest.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments