Een perfecte dag

7 min read

For English, click here.

In de weekendbijlage van een krant stond iedere week een artikel over de meest favoriete reisbestemmingen van iemand. De reisbestemmingen kunnen in één dag worden aangedaan.

Ik ga bijvoorbeeld ontbijten bij la Salle à Manger in Rue Mouffetard in Parijs. Daarna slenter ik door de Lost Gardens of Heligan in Cornwall, Engeland. Voor de lunch ga ik naar Château la Coste in de Provence waar je kunt eten tussen prachtige kunstwerken. Gedurende de middag toer ik rond in een jeep door  het nationale park van Tarangire in Tanzania. Als het te warm wordt, dan zoek ik verkoeling op bij het strand van Prainha, ten westen van Rio de Janeiro. ’s Avonds ga ik dineren bij Reel Inn, in Malibu, Californië. Daarna geniet ik nog van een espresso in Salamanca waar ik de oude kastelen en kathedralen bewonder terwijl het donker wordt. Uiteraard overnacht ik met mijn geliefde in De Amshoff in Kiel-Windeweer, Groningen.

Het zou een perfecte dag voor mij in het weekend zijn.

Deze blog gaat echter over een perfecte dag gedurende de week. Hoe zou die er van jou uitzien? Wie ben jij, wie ontmoet je en wat ben je aan het doen om te bereiken wat je wilt?

Als je een visie hebt, dan kan dat helpen om je dromen waar te maken. Het helpt je om jouw purpose, jouw Waarom jouw doelen in dit leven meer helder te maken. Ook kan het je helpen om gefocust (en rustig) te blijven als je afgeleid wordt of gestrest bent.

De perfecte dagoefening

Doe dan vooral deze oefening als je wilt werken aan jouw visie, jouw doelen of als last hebt van uitstelgedrag.

Ga eens naar buiten, in de natuur en laat vooral je mobiele telefoon thuis. Neem pen en papier mee en schrijf op hoe jouw perfecte dag eruit ziet. Schrijf in de eerste persoon (in de ik-vorm) en gebruik actie gerichte werkwoorden zoals gaan, staan, maken, doen, praten,… Wees zo specifiek mogelijk maar verlies je niet in allerlei materiële bezittingen. Stel je eerder de vraag waarom je die zou willen hebben en in hoeverre dat jou of anderen helpt. Andere vragen die je kunt beantwoorden in de perfecte dag oefening zijn:

-Waar woon je?
-Hoe ziet jouw huis eruit?
-Wat doe je in de ochtend?
-Wat eet je?
-Met wie ga je om?
-Hoe laat ga je werken?
-Waar denk je over na?
-Wat voor vrienden heb je?
-Waar reis je naartoe?
-Wat geeft je voldoening?
-Hoe ziet je werk/bedrijf eruit?
-Wie zijn je klanten/ collega’s?
-Waar werk je aan?
-Hoe help je anderen?
-Wat ben je aan het leren?
-Wanneer kom je weer thuis?
-Wat doe je met je familie?
-Waar praat je over?
-Hoe laat ga je naar bed?
-Waar denk je aan als je naar bed gaat?
-Naast wie lig je (als er iemand is)?

Neem ongeveer een uur de tijd. Deze oefening gaat over visualiseren. Geef jezelf toestemming om jezelf te verliezen in je gedachten. Probeer te beschrijven hoe het voelt om de dingen te doen die je graag wilt doen.

Een stap verder

Als je een collage (vision board) maakt van jouw perfecte dag, dan is het gemakkelijker om herinnerd te worden aan de activiteiten die jij graag doet. Ik heb een foto gemaakt van mijn vision board en die gebruik ik als achtergrond van mijn telefoon. Je kunt ook jouw perfecte dag hardop voor jezelf voorlezen (met muziek op de achtergrond). Het kan je helpen om bewuster te leven, dankbaar te zijn voor de dingen die je al hebt en actie te ondernemen voor de zaken die je wilt beleven of realiseren.

Een nieuwe perfecte dag

Nu is het zo dat jouw perfecte dag kan veranderen naar verloop van tijd. Mijn kinderen zijn nu ouder. Ik heb meer tijd om mijn dagelijkse oefeningen te doen en in mijn dagboek te schrijven voordat ik iedere ochtend samen met mijn familie ontbijt. Dit is een onderdeel van mijn perfecte dag. Over een paar jaar wonen mijn kinderen misschien niet meer in huis. Dan ziet een perfecte dag er anders uit.

Iedereen een eigen perfecte dag

De perfecte dag ziet er voor iedereen anders uit. Ik heb wellicht hele andere interesses en behoeften dan die van jou en misschien zit ik in een totaal andere levensfase dan jij. Het is goed mogelijk dat jij studeert of net begonnen bent met je eerste baan. Dan ziet jouw perfecte dag er heel anders uit dan die van mij. Ik hoef niet meer zo nodig te bungy jumpen. Toch wil ik graag leren vliegen in een klein vliegtuig. Ik besef ook dat het helpen van mensen en het samenzijn met anderen mijn ervaring van een perfecte dag vergroot.

Iedere dag een perfecte dag?

Een perfecte dag heb ik niet iedere dag. Soms moet ik reizen, ben ik ziek (of één van mijn kinderen), duurt een project langer dan gepland of komt er een uitdaging op mijn pad. We hebben allemaal wel eens een probleem die opgelost moeten worden. Het gaat er dus niet om dat je je vasthoudt aan de routine van een perfecte dag maar dat je flexibel bent en dat je die dingen doet die in lijn zijn met wat jij belangrijk vindt in je leven.

Ontdek vandaag jouw Waarom

Jouw WAAROM kan je helpen om een betere dag en een perfecte dag te hebben. Door jouw WAAROM hardop te zeggen, kom je in contact met jouw unieke bijdrage en de impact ervan op de wereld. Het is positief en regeneratief. Het geeft mij vreugde, energie en liefde wanneer ik een vaste mindset heb.

Ontdek vandaag nog jouw WAAROM!

Ik kan je helpen jouw WAAROM te ontdekken. Lees dit artikel over hoe een WHY sessie eruit ziet en neem vandaag nog contact met mij op voor een GRATIS kennismakingsgesprek.

Hoe ziet jouw perfecte (weekend)dag er uit? Heb jij een andere versie van deze oefening die beter voor je werkt? Laat me weten in het commentaarveld hieronder. Ik en de andere lezers van dit artikel kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel over het maken van jouw perfecte dag. Je mag delen van dit blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Update: Het originele artikel verscheen op 5 juni 2018 en op 21 september 2022 is het geactualiseerd.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments