Een andere makkelijke manier om te leren en geïnspireerd te raken

8 min read

For English, click here.

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om nieuwe dingen te leren en om geïnspireerd te raken? Natuurlijk kun je naar een netwerkbijeenkomst gaan, een cursus volgen of een boek lezen. Dit artikel gaat over een andere leuke manier om dit te bereiken zonder uit het huis te hoeven.

Onlangs herontdekte ik de Podcast. Ze bestaan al sinds 2004 en ze gaan over heel veel onderwerpen, vakgebieden en industrieën. Ze zijn verkrijgbaar op verschillende platforms zoals iTunes, Stitcher, Overcast of SoundCloud. Nieuwe podcasts worden regelmatig gepubliceerd en je kunt podcasts streamen of downloaden om ze te beluisteren wanneer jou dat uitkomt. Net als radiozenders zijn er zo veel en vaak het is moeilijk om iets echt interessants te vinden.

Om je wat tijd te besparen en om je kennis te laten maken met de wereld van Podcasts, geef ik je mijn lijst van de Podcasts waar ik naar luister. De lijst is niet in een bepaalde volgorde en sommige Podcasts zijn in het Nederlands en anderen in het Engels.

 

The Productivity Show by Asian Efficiency

Deze Podcast is in het Engels en geeft je heel veel tools om productiever en meer gefocust te leven. Ja, niet alleen in met het ondernemen maar ook tijdens het winkelen, in je relaties of alle andere klusjes die je moet doen. De show is gaat over time management en om zaken gedaan te krijgen (Getting Things Done – GTD). Mike en Than zijn de gastheer/-vrouw van deze show en ze nodigen elke week een andere gast uit. De afleveringen zijn 30 tot 60 minuten lang. Aanbevolen wanneer je meer instrumenten nodig hebt om productiever te zijn!

 

The Charged Life with Brendon Burchard

Brendon Burchard is een Amerikaanse coach, trainer en spreker en deelt zijn instrumenten om beter te presteren en succesvoller in het leven te zijn. “The Charged Life” valt in de categorie “zelfhulp” en duurt van 10 minuten tot een uur. “The Charged Life” zit vol met strategieën voor een “opgeladen leven” te leven ongeveer 3 keer per maand zijn er nieuwe afleveringen.

 


SUCCES Insider

De SUCCES-insider Podcast is een wekelijkse in het Engels en de afleveringen zijn interviews met vooraanstaande denkers en leiders in het bedrijfsleven en creatievelingen. De show zit boordevol informatie maar wordt gepresenteerd op zo een manier dat de luisteraar onmiddellijk actie kan ondernemen. Ze hebben geweldige gasten zoals Tony Robbins (zie hieronder) en Mike Harris (zie hieronder). Het enige nadeel is dat de gastheer en -vrouw veel tijd nemen om over zichzelf te praten en om te reflecteren. Dit haalt de focus eraf. De afleveringen zijn 1 minuut(!) tot 30 minuten lang dus ideaal voor een snelle dosis met motivatie en/of inzichten.

 

Frankwatching Podcast

Deze Nederlandse Podcast wordt gehost door Jelle Drijver (bekend als Mr Podcast) en verslaat nieuws, trends, tips en trucs op het gebied van sociale media, (online) marketing en communicatie. Jelle interviewt hij zijn gasten op locatie (bij evenementen) of in studio. De gasten zijn meestal ondernemers die uitleggen hoe ze met social media werken en over de gebruikerservaring van hun diensten. Nieuwe afleveringen zijn één of twee keer per maand beschikbaar en duren 10 tot 45 minuten. Fantastische informatie over trends in de wereld van nieuwe media.

 

The James Altucher Show

De Engelstalige Podcasts van James Altucher duren normaliter één uur per week. Hij interviewt ondernemers en collega schrijvers over de uitdagingen van het starten en runnen van een bedrijf en het hebben van de juiste mindset. Zijn podcasts zijn meer filosofische van aard. Terwijl je luistert heb je het gevoel dat je met James en zijn gast aan tafel zit en koffie drinkt tijdens een intiem gesprek.

 

The Tim Ferriss Show

Tim Ferris is de auteur van de ” Four Hour Workweek ” en hij maakt al heel lang podcasts (onlangs biechtte hij op dat hij dit deed zodat hij niet een nieuw boek hoefde te schrijven). Zijn Engelstalige podcasts zijn een geweldige bron met tactieken, instrumenten en routines om een effectief, succesvol en gelukkig in het leven te zijn. Hij krijgt deze informatie door top ondernemers, talkshow hosts, trainers, en coaches te interviewen. Zijn Podcasts duren maximaal twee uur maar bevatten ook reclameberichten.

 

The Tony Robbins Podcast

Tony Robbins is een top trainer, spreker en coach voor het bedrijfsleven en is er om je te helpen om een succesvol en gelukkig leven te leiden. Zijn uitspraken zijn erop gericht om je eigen verantwoordelijkheid in je leven te nemen en om in actie te komen. Zijn maandelijkse Engelstalige Podcast zijn ongeveer 30 tot 90 minuten lang en zijn vaak een onderdeel van één van zijn gesprekken of trainingen. De podcast is zo gemodereerd dat hij wordt aangekondigd. Wat ik goed vind van deze Podcast is het eigen uniek materiaal van Tony Robbins bevat op het gebied van zelfhulp, motivatie, het verkrijgen van dingen die je wilt, relaties en de kracht van vergeving. Soms interviewt hij iemand anders maar vaak eindigt dit in een inspirerend gesprek.

 

100% Inspiratie Podcast

Deze Nederlandse Podcast wordt gehost door Thijs Lindhout waarin hij succesvolle Nederlandse ondernemers, kunstenaars, creatievelingen(!), trainers en topsporters interviewt. Hij belooft je 100% inspiratie en dat levert hij door zijn gasten op zo’n leuke manier te interviewen dat je op het puntje van je stoel blijft zitten om meer informatie, instrumenten en trucs van zijn gasten te krijgen om een voorspoedig leven te leiden. Thijs Lindhout is een theatermaker, spreker, een ondernemer en een drummer. Zijn podcasts zijn ongeveer een uur tot anderhalf uur lang.

 

Tell Me Something I Don’t know (TMSIDK)

Deze Engelse Podcast valt in de categorie “entertainment“. Het is een live-evenement podcast gepresenteerd door Stephen J. Dubner, auteur van de Freaknomics boeken serie. In deze show (Vertel me iets ik niet weet) nodigt hij gasten uit om een jury iets te vertellen dat zij niet weten. Dit kan een historisch feit zijn, een natuurlijk fenomeen of een onbekende gewoonte van sommige schepsels (inclusief de mens). Het IDK-tje moet van nut zijn om te weten en het wordt op feiten gecontroleerd. Dit resulteert in een absurde en obscure verhalen maar soms zijn de feiten anders…! De afleveringen duren ongeveer een uur, hebben commercials en geeft je de kans om iets nieuws te leren terwijl je vermaakt wordt.

En er komt een nieuwe Podcast…


The Engineer Podcast

Ik ben op er naar op zoek geweest maar ik heb het niet kunnen vinden. Er zijn sommige Podcasts op het gebied van engineering maar ze zijn zeer gedetailleerd en bedienen een zeer smalle doelgroep omdat de onderwerpen zeer specifiek zijn. Daarom start ik vanaf januari 2017 The Engineer Podcast. Een maandelijkse Podcast voor en door ingenieurs in het Nederlands of in het Engels. Het doel is om ingenieurs te helpen met hun carrière met inzichten van andere ingenieurs (lessons learned), hen te motiveren, te inspireren en te steunen in een succesvol en gelukkig leven. Wellicht helpt het ook om jongeren te motiveren om een technische studie te gaan volgen. Ik interview iedere maand een ingenieur (of architect) werkzaam is in verschillende vakgebieden, wereldwijd.

Wat zijn jouw favoriete Podcasts en wat vind je van de Podcasts op mijn lijst? Laat me het weten in het commentaar vak hieronder. Ik kijk ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat anderen ook kunnen profiteren van mijn lijst met favoriete Podcasts.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments