Hoe je enthousiast kunt worden over je doelen

Springende man Zilvold Coaching & Training Blog hoe je weer enthousiast kunt worden over je doelen
6 min read

For English, click here.

Een ongeluk

Een maand geleden fietste ik in mijn woonplaats Rotterdam. Het was ‘s avonds en ik was net terug van een feestje met mijn zoon. Plotseling hoorden we een aanrijding verderop en ik zag een ongeval tussen een scooter en een auto. Een jonge man lag op de grond en het was duidelijk dat hij pijn had. Ik belde een ambulance en vroeg of de jongeman van de straat af kon lopen om op de stoep te gaan liggen. Kort daarna kwamen de politie en ambulance. Ze hebben het slachtoffer verder verzorgd en we zijn naar huis gegaan.

Weer een ongeluk

Toen werd er tijdens een van mijn workshops een vrouw door een wesp in haar oog gestoken. Onze groep was op een strand, iets verder van het hoofdevenement. Het zou even duren voordat de EHBO-ers er waren. Intuïtief vroeg ik de vrouw om te gaan zitten en vroeg of iemand een koele fles water had om de zwelling te dempen. Ze voelde zich al snel beter nadat de eerste hulp was gearriveerd en haar had behandeld.

In beide gevallen wenste ik dat ik meer had geweten over eerste hulp. Ik moet basiskennis hebben over hoe te handelen na een ongeval, vooral wanneer ik met een groep werk.

Momenteel volg ik een EHBO-cursus die enkele weken zal duren. Ik ben er enthousiast over omdat ik veel leer van professionals. Het bereidt me voor op wat ik moet doen als iemand een blessure heeft.

Een marathon?

Ook vroeg mijn zoon mij eind 2022 of ik in april met hem de Marathon van Rotterdam wilde lopen. Ik lachte hem uit en zei dat zo’n race niets voor mij is. Kort daarna vertelde een collega me over haar ambitie om de Marathon te lopen. Ze vertelde me over haar trainingsprogramma op een manier die mij enthousiast maakte om ook te gaan trainen. Ik ren nu met behulp van een geweldige app met coach Bennet. Ik voel me fit en sterk en ben ervan overtuigd dat ik samen met mijn zonen de FINISH ga halen.

Een geannuleerde workshop

Uiteindelijk belde een klant me op om te vertellen dat een workshop niet doorging. Zijn cliënt bekeek mijn website en was er niet van overtuigd dat ik de juiste man was voor de klus. Natuurlijk was ik hier niet blij mee, maar het maakte me enthousiast om een website te maken voor de workshop waar ik het meest gepassioneerd over ben. Er valt zoveel te vertellen over de voordelen van de Haka. Ik kan niet wachten om een website, gewijd aan de Haka, te maken. Natuurlijk zal ik blijven leren over Haka, en ik kijk er naar uit om volgende maand een weekend door te brengen met een Maori ouderling, zodat ik meer kan delen met mijn klanten.

Zoek doelen waar je in gelooft

Elk jaar schrijven we onze individuele doelen op met het gezin. Hierboven heb je slechts drie van mijn doelen voor 2023 gelezen. Andere doelen zijn onder meer dagelijks meer water drinken, elke week oude spullen opruimen en beter leren schrijven.

Ik ben enthousiast over deze doelen en kan niet wachten om eraan te werken. Dit komt omdat ik er intrinsiek door gemotiveerd ben. Er is niemand die me dwingt om deze doelen te bereiken, en ik heb niet het gevoel dat ik eraan moet werken omdat anderen ze proberen te behalen.

Als je niet in je doelen gelooft, zul je niet gemotiveerd zijn om eraan te werken, laat staan om je doelen te bereiken. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je weet wat je wilt in het leven. Je moet zich bewust zijn van je waarden, purpose en Waarom.

Je Waarom helpt je om de juiste doelen te stellen

Ik ben op deze aarde om te dienen, en mijn Waarom is om te faciliteren zodat anderen zichzelf kunnen verheffen en meer liefde kunnen ervaren.

Met een meer gehydrateerd lichaam, kennis over de Haka, eerste hulp, duidelijker schrijven en fitter zijn, geloof ik dat ik mijn purpose en Waarom beter kan leven.

Een Waarom is niet verzonnen. Jouw unieke Waarom is gebaseerd op wie jij bent in je beste staat en op jouw bijzondere bijdrage aan de wereld. Het wordt ontdekt zodat jij de held van je leven kunt zijn. Jouw Waarom helpt je om beslissingen te nemen op professioneel en persoonlijk vlak, het helpt je om te gaan met uitdagingen en het ondersteunt je bij het bereiken van je doelen. Het maakt je meer gemotiveerd en enthousiast om eraan te werken en ze te bereiken. Door dit te doen, zou je anderen kunnen inspireren om enthousiaster te worden over het vinden bereiken van hun doelen.

Leestip: Stel succesvolle doelen in lijn met je Waarom

Word enthousiast over je doelen!

Door je Waarom te ontdekken, kun je de doelen definiëren waar je enthousiast over bent. Je Waarom is altijd al in je aanwezig geweest en ik kan je helpen het te ontdekken. Ben je geïnteresseerd? Neem vandaag nog contact met mij op voor een GRATIS intakegesprek!

Wat maakt je enthousiast over je doelen? Hoe word je enthousiast over hen? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Andere lezers van dit artikel en ik kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel over hoe je enthousiast kunt worden over je doelen. Je mag delen van dit blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments