Neem jij jouw M.E.D.S.?

Medicijnpillen op een hand. Blog Zilvold Coaching & Traing over zelfzorg en motivatie
7 min read

For English, click here.

Ik ken veel mensen die erg ambitieus zijn in hun leven. Ik ben niet. Tenminste, ik dacht dat ik dat niet was, omdat ik de doelen niet bereikte zoals anderen. Ambitie voelde niet goed. Ik zette me ervan af omdat ik dacht dat ambitieuze mensen geobsedeerd waren om ten koste van alles succesvol te worden, inclusief relaties en gezondheid.

Bij mij is er geen gebrek aan motivatie om mijn doelen te bereiken, mijn Waarom te leven en het leven te dienen. Het is gemakkelijk om mezelf te motiveren door mijn mindset te verheffen.

Motivatie = Ambitie + Actie

In een podcast van Brendon Burchard legt hij uit dat motivatie ambitie + actie is. Omdat motivatie voor mij gemakkelijk is, zou ik ambitie moeten hebben!

Ambitie is een verlangen om te groeien

Ook hoorde ik dat ambitie een verlangen is om te groeien. Dit resoneert met mij omdat ik de wens heb om te leren en beter te communiceren. Ik wil een betere trainer, coach, echtgenoot en vader zijn. Ik heb de wens om fysiek, mentaal en spiritueel te verbeteren. Dus ja, ik ben toch ambitieus!

In de podcast legt Brendon Burchard uit dat zelfzorg erg belangrijk is als je gemotiveerd en ambitieus wilt zijn en actie wilt ondernemen.

Deze blog zal je helpen wakkerder en gemotiveerder te zijn voor je doelen in het leven. Het omvat de M.E.D.S. van Brendon Burchard en hoe ik ze gebruik voor mijn zelfzorg.

Mediteren

Meditatie is de afgelopen 20 jaar gebruikelijker geworden en er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar, zoals de app Headspace. Meditatie kan je helpen om je te concentreren en je geest leeg te maken.

Omdat ik geloof dat meditatie passief is, contempleer ik. Een spirituele oefening is de basis van mijn contemplaties. Vaak begin ik met een visualisatie en ga ik van daaruit verder voor een dieper begrip van waarom ik bepaalde ervaringen in het leven heb of wat ik moet doen om te groeien en mijn doelen te bereiken. Tijdens mijn contemplaties zing ik een oude mantra: HU. Het opent mijn hart voor goddelijke liefde en om een communicatie tot stand te brengen tussen mij en de universele kracht. Als je de HU wilt horen of proberen, ga dan naar: www.zinghu.nl

Exercitie

Zoals je misschien weet, ben ik aan het trainen om een marathon te lopen. Het trainingsprogramma dat ik volg helpt me om me voor te bereiden op deze uitdaging. Bijna elke dag ren ik, en ik vind het geweldig! Het maakt mijn hoofd leeg; mijn lichaam zit vol zuurstof en energie. Sinds ik hardloop, voel ik me fit en ben ik meer wakker en aanwezig. Exercitie of lichamelijke oefeningen helpen me enorm bij het leven van mijn doel, mijn Waarom en het dienen van het leven.

Dieet

Als je meer gemotiveerd wilt zijn, dan moet je op je dieet letten. De sleutel is matiging en uitzoeken welke voeding goed voor je is en welke je moet vermijden. Als ik te veel chocolade eet, voel ik me ‘s ochtends suf en loop ik traag. Ik drink niet vanwege een medische aandoening en omdat het mijn dromen vertroebelt.

Slaap

‘s Nachts heeft mijn lichaam rust nodig vanwege mijn dagelijkse hardloopsessies en werk. Ik slaap beter sinds ik hardloop. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam moet herstellen. En als ik niet kan slapen omdat ik te opgewonden ben, verzeker ik mezelf ervan dat mijn lichaam rust, zelfs als ik wakker ben. Ook helpt blokademhaling (vijf seconden inademen, vijf seconden je adem inhouden, vijf seconden uitademen, je adem weer vijf seconden inhouden en dit twee minuten herhalen) om snel in slaap te vallen.

Dit zijn de vier belangrijkste ingrediënten van zelfzorg voor meer motivatie en ambitie. Er zijn er nog twee:

Relaties

Word je gemotiveerd door mensen die je alleen maar bekritiseren of alleen problemen zien? Ik niet. Als je gemotiveerd wilt zijn, zorg er dan voor dat je mensen om je heen hebt die je steunen en om je geven. Dat betekent dat de alles niet altijd harmonieus hoeft te zijn. Als je met conflicten kunt omgaan, is de communicatie met anderen beter en ben je meer gemotiveerd om je doelen (met anderen) te bereiken. Voor mij is het belangrijk om dankbaar te zijn voor je relaties. Erken de mensen om je heen en bel ze af en toe om te zeggen dat je ze waardeert.

X-Factor

De X-factor zijn die unieke dingen van zelfzorg die je helpen groeien en energieker, optimistischer en gemotiveerder te worden. Ik heb het niet over drugs of alcohol maar het kunnen wel voedingssupplementen zijn. De volgende X-factoren werken goed voor mij:

Koffie: Idealiter single-origin koffie uit Zuid-Amerika met wat havermelk van havermout. Bulletproof koffie doet ook wonderen.

Groene sap: ik drink dit tijdens het reizen of wanneer mijn energie- en immuun niveaus laag zijn.

Water: Een glas vers water verfrist me en zorgt er vaak voor dat hoofdpijn verdwijnt.

Als ik goed voor mezelf zorg, voel ik me fit, energiek, actiegericht, vreugdevoller, wakker en enthousiast. Het helpt me om mijn doel, leven en Waarom beter te leven. Het helpt me gemotiveerd te zijn voor de doelen waar ik om geef.

De truc is om je doel, doelen en Waarom te kennen en ze dagelijks te herhalen. Dit helpt me om gefocust te blijven op mijn doelen met mijn enthousiasme, energie en motivatie.

Ontdek jouw Waarom!

Dus begin vandaag met het ontdekken van je Waarom, zodat je gemotiveerd kunt raken om je Waarom te leven en de doelen te bereiken die aansluiten bij jouw Waarom.

Jouw unieke Waarom is jouw bijdrage die effect heeft op de wereld. Het is altijd positief en regenererend. Meer informatie over een WHY-sessie vind je hieronder:

->Leestip: Hoe ziet een WHY-sessie eruit?

Ik kan je helpen je Waarom te ontdekken en doelen te stellen die aansluiten bij je Waarom. Neem contact met mij op voor meer informatie of een gratis intakegesprek.

Wat maakt jou zo ambitieus in het leven? Hoe zorg je voor jezelf, zodat je meer gemotiveerd bent voor je doelen? Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie.

En alsjeblieft DEEL dit artikel met je Twitter, Facebook en LinkedIn-netwerk door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel. Je mag delen van dit blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Bron:
How to Reignite Your Motivation, Motivation with Brendon Burchard (Engelse podcast)

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments