Ervaar geluk op een hoger niveau

Zilvold Coaching & Training Blog geluk hoger niveau
9 min read

For English, click here.

Ik reis veel voor mijn werk, ga naar mooie locaties en ontmoet geweldige mensen. Tijdens mijn reizen luister ik naar veel podcasts en energieke muziek.

Wil je tijdens het rijden ook aantekeningen maken omdat de informatie uit Podcasts zo waardevol is? Wat ik doe, is het afspelen pauzeren en onthouden wat mensen zeggen. Maar soms stop ik met rijden om aantekeningen te maken of op te schrijven als de podcaster iets belangrijks zegt.

Een andere manier om podcasts beter te onthouden, is door erover te schrijven. Deze blog gaat over een van die Podcasts die ik wil onthouden. Ik weet zeker dat de inhoud jou ook kan helpen.

Lewis Howes somt in de Podcast “School of Greatness” tien gewoonten op van zeer gelukkige mensen. Ik deel ze met jou en mijn reflectie op routines voor meer geluk.

Doel & Visie

Als je meer geluk wilt ervaren, moet je een doel of een visie hebben. Niets maakt me ongelukkiger dan wanneer het onduidelijk is wat ik moet doen. Je hoeft geen groot doel te realiseren. Begin met kleine stapjes richting je doel. Het hebben van een doel of visie helpt je om in het heden te zijn, en je bent gelukkig als je in het heden bent. Lees deze blog over het stellen van doelen.

Gezonde relaties

Laatst vertelde iemand me dat het niet om de inhoud gaat maar om de relatie. Vraag jezelf dus af wat voor soort relatie je wilt met je partner, collega’s of kinderen. Hoe wil je behandeld worden? Behandel ze zoals je zelf behandeld wilt worden. Dat betekent dat je te maken krijgt met conflicten met anderen. Los conflicten onmiddellijk op want ze kunnen groter worden (en je ongelukkiger maken) als je ze niet aanpakt. Ik moet nog meer leren over hoe om te gaan met conflicten.

-> Leestip: Maak je Conflicten Productief!

In alle gevallen stel ik mezelf de volgende vragen wanneer ik met anderen communiceer: “Is het waar? Is het aardig? Is het nodig?”.

Je zult hoger reiken en meer doen als je omringd bent door mensen die echt blij zijn om je te zien slagen.
—Vala Afshar

Wees dankbaar

Door dankbaar te zijn erken ik de geschenken van anderen en van het universum. Het is een manier om open te staan ​​voor nog meer mooie dingen en liefde. Voordat ik naar bed ga, denk ik aan drie dingen waar ik dankbaar voor ben. Het is beter om ze op te schrijven en iemand bewust te bedanken voor elk geschenk dat je ontvangt, ongeacht de grootte of waarde.

Positieve mentaliteit

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​positieve mentaliteit of een “can do”-mentaliteit te hebben, vooral als de dingen niet gaan zoals je zou willen. Een positieve mindset helpt je om een ​​mindset te hebben waar dingen mogelijk zijn. Het is een groeimindset. Wat mij helpt is glimlachen, ook als het niet gemakkelijk is. Wat ook kan helpen, is optimistisch te zijn.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk opent mijn hart. En als mijn hart zich opent, ervaar ik meer geluk, meer liefde. Deze liefde straalt naar de wereld uit. Door vrijwilligerswerk te doen, dien en help je anderen. Ik geloof dat dit ons belangrijkste doel in het leven is. Ik doe vrijwilligerswerk voor mijn kerk, de Rugby Club, en ik ben een burger hulpverlener. Door vrijwilligerswerk te doen, kom je op voor een groter doel. Vrijwilligerswerk kan ook bestaan ​​uit kleine attenties, zoals iemand met zware bagage uit de trein helpen of een caffè sospeso kopen.

Neem verantwoordelijkheid

Als de dingen niet gaan zoals jij wilt, stop dan met anderen de schuld te geven of boos te zijn op de dingen waar je geen controle over hebt. Neem verantwoordelijkheid voor jouw welzijn en die van anderen. Ik word niet blij van anderen de schuld geven en ruzie maken. Het zorgt ervoor dat ik stil sta en in het verleden blijf. Waar ik wel blij van word is het maken van heldere keuzes die mij verder helpen richting mijn doelen en visie.

Vat dingen niet persoonlijk op

Dit is een moeilijke voor mij. Ik heb ooit een workshop gegeven waar iedereen op één blij van was. Die ene criticus verwarde me en maakte me onzeker en ongelukkig. Vaak is de (negatieve) feedback die bij mij resoneert een misverstand. Wat helpt is om de ander te vragen te verduidelijken wat hij of zij bedoelt. Ik begrijp de situatie van de ander dan beter en ik heb meer empathie en compassie. Als ik uit balans raak door dingen die ik te persoonlijk heb opgevat, denk ik aan dingen waar ik dankbaar voor ben.

Laat spijt los

Ja. Ik heb fouten gemaakt in het leven. Ik ben in situaties geweest die vermeden hadden kunnen worden. Het maakt mij niet blij van als ik er constant nadenk over deze slechte ervaringen en wat ik beter had kunnen doen. Er is niets dat ik nu kan doen. Wat ik probeer te doen, is de les in te zien en nu betere beslissingen te nemen. Schrijven helpt me. Praten met een coach of geestelijke is ook enorm nuttig om spijt los te laten.

Oefeningen

Gisteren speelde ik weer Rugby Touch. Vanwege werk heb ik een aantal weken de training overgeslagen. Afgezien van een spierpijn voel ik me geweldig. Het was een goede wedstrijd en ik voel me gelukkig en energiek. Door te trainen pomp ik zuurstof in mijn lichaam, stroomt het bloed en is er energie. De energie waar ik blij van word.

Ik doe ook oefeningen voor de geest en ziel door te lezen, te podcasts te luisteren (en te onthouden) en na te denken. Mijn favoriete spirituele oefening is de HU. Het geeft me rust, kalmte, vreugde, liefde en overzicht zodat ik blij kan zijn.

Stop met de dingen die je ongelukkig maken

Dat betekent niet dat je je baan of relatie moet opzeggen die je ongelukkig maakt. Het betekent nieuwe manieren te vinden om je werk te doen en te werken met mensen die je minder ongelukkig maken.

Ook vermijd ik dranken en voedingsmiddelen die niet goed voor me zijn. Ik vraag bewust aan mijn lichaam of bepaald eten of drinken nu goed voor me is. Ik voel me beter (dus gelukkiger) door bepaalde voedingsmiddelen en dranken te vermijden. Ook vermijd ik films, tv-shows of boeken die me ongelukkig maken.

Doe de dingen waar je blij van wordt

Dit zijn de dingen die ik graag doe. Ik ga regelmatig naar een extatische dansavond. Naast sporten word ik enorm blij van dansen. De dingen waar ik ook blij van word zijn mijn kernkwaliteiten. Deze zijn meestal eenvoudig uit te voeren en genereren een flow. Voor mij is dat contact maken met mensen, evenementen organiseren, liefhebben en bemind worden, of gewoon aardig zijn.

Andere gewoonten van zeer gelukkige mensen

De bovenstaande tien gewoonten voor zeer gelukkige mensen zijn van Lewis Howes. Ik heb slechts twee gewoontes om eraan toe te voegen:

Slaap

Een goede nachtrust bestaat voor mij uit acht uur slapen. Ik voel me suf en minder gelukkig als ik niet genoeg slaap. Ik gebruik oordoppen en een masker als het te lawaaierig of te licht is in een kamer. Ook eet ik niet te veel voordat ik naar bed ga. Nogmaals, de geheime truc is om drie dingen te bedenken waarvoor ik dankbaar ben. Dit helpt me om met een glimlach in slaap te vallen. Door rustig te ademen val ik sneller in slaap (probeer “blokademhaling”).

Leef je Waarom

Mensen die heel gelukkig zijn en een voldoening ervaren, leven hun Waarom. Ze zijn zich bewust van hun bijdrage en hun effect op de wereld. Een Waarom-statement is generiek, actiegericht en altijd positief.

Wil je jouw Waarom ontdekken? Ik kan je helpen de jouwe te ontdekken. Neem vandaag nog contact met mij op voor een gratis intakegesprek.

Ben je op zoek naar meer manieren om geluk en vreugde in je leven te ervaren? In deze blog heb ik nog 100 tips voor je!

Wat zijn manieren of gewoonten waar jij heel gelukkig van wordt? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Andere lezers van dit artikel en ik kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van dit artikel over het ontwikkelen van gewoonten waar je heel gelukkig van wordt. Je mag delen van dit blog overnemen als je de bronnen vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Bron:
Lewis Howes, 10 Habits of highly effective people

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments