2022 Zomerleeslijst

2022 Zomerleeslijst Zilvold Coaching & Training Blog
6 min read

For English, click here.

Eindelijk, hier is mijn 2022 zomerleeslijst!

Ik heb je geen zomerleeslijst voor 2021 gegeven na mijn zomerleeslijst 2020 en mijn zomerleeslijst 2019.

Binnenkort ga ik genieten van een vakantie met mijn gezin en ik heb de volgende 5 (Nederlandse en Engelse) boeken ingepakt om te lezen tussen het reizen, wandelen en sightseeing door:

Bij elk boek vertel ik hoe het op mijn pad is gekomen en waarom ik het ga lezen.

Partnering door Jean Oelwang

Jean Oelwang is te horen in de podcast “A Little bit of Optimism” met Simon Sinek. Ze runt de filantropische organisatie Virgin Unite en ontdekte iets bijzonders aan de succesvolle relaties tussen medewerkers. Het is meer dan samenwerken, het smeden van partnerships. Partnerships die leiden tot meer voldoening en die helpen een betere versie van jezelf te worden. Je kunt nooit alles alleen doen. Je hebt anderen, vrienden en partners nodig om te slagen.

Ik kijk uit naar het boek “Partnering” en leer graag over het aangaan van diepe en betekenisvolle relaties (‘hyperverbindingen’, zoals Jean Oelwang ze noemt), maar ik moet wachten tot mijn vrouw het boek eerst leest.

De Zeven Vinkjes van Joris Luyendijk

Ik geef toe dat ik nog nooit iets van Joris Luyendijk heb gelezen.

De Zeven Vinkjes is het afgelopen jaar veel besproken in Nederland. Joris Luyendijk deed onderzoek naar hoe sommige mensen (mannen) in Nederland gemakkelijk succes in hun leven en carrière hebben zonder grote uitdagingen zoals discriminatie, afwijzingen of de noodzaak om zich aan te passen. Hij heeft zeven ‘vinkjes’ geïdentificeerd voor mannen zoals hemzelf om over anderen de baas te spelen.

We zullen dit boek bespreken tijdens de volgende YOMU! boekenclubbijeenkomst en ik hoop meer te leren over deze vooringenomenheid en om na te denken over mijn eigen bevoorrechte positie. Ik heb trouwens niet alle vinkjes…

De kracht van Keuze door Kelly Weekers

Met mijn vriend, sparringpartner en zakenpartner Marius van Vlijmen helpen we mensen of organisaties om krachtige beslissingen te nemen. Toen ik dit boek een paar maanden geleden in de boekenwinkel zag liggen, moest ik het wel kopen. Kelly Weekers is psycholoog en businesscoach. Ik heb haar onlangs op een evenement horen spreken en ze maakte me nog nieuwsgieriger om meer te weten te komen over hoe je beslissingen in je leven kunt nemen die de juiste zijn, behulpzaam en positief zijn.

From Strength to Strength door Arthur C. Brooks

Ik weet niet zeker hoe dit boek bij mij terecht is gekomen. Ik denk dat het werd aanbevolen op een andere leeslijst (Adam Grant heeft uitstekende boekentips. Bekijk zijn tijdlijn op Twitter).

Arthur C. Brooks is een sociaal wetenschapper en professor aan Harvard. Hij heeft zijn eigen podcast “The Art of Happiness”.

In zijn nieuwste boek, “From Strength to Strength” (alleen nog in het Engels verkrijgbaar), legt hij uit hoe je op latere leeftijd of na je pensionering toch de zin in van leven kunt vinden.

Wist je dat de grote wetenschapper Charles Darwin stierf in de overtuiging dat zijn carrière een teleurstelling was? Hoewel hij hard werkte en succes had, was hij ervan overtuigd dat hij een mislukkeling was. Hij miste een doel na de publicatie van zijn beroemde boek “On the Origin of Species”.

Omdat ik individuen en organisaties help bij het vinden van hun Waarom, sprak dit boek mij aan. Ik hoop meer te ontdekken over hoe je je doel kunt vinden, vooral in de tweede helft van je leven. Er is ook een werkboek beschikbaar om mee te gaan met het boek.

‘t Hooge Nest door Roxane van Iperen

In de podcast “De Zelfspodcast” was Roxane van Iperen te gast. Het Nederlandse boek (vrij vertaald in “Het Hoge Nest”) werd kort genoemd. Ik kende Roxane van Iperen niet. Naast jurist, publicist is ze ook een uitstekende onderzoeker en schrijver. Ik ging naar de bibliotheek en leende een exemplaar om meer te lezen over de geschiedenis van haar huis en hoe het een belangrijke rol speelde in het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verlanglijst

Dan staan ​​er nog twee boeken op mijn verlanglijst. Ik zal ze lezen als ik klaar ben met mijn zomerleeslijst

Band of Brothers door Stephen E. Ambrose

Het boek is de basis van de televisieserie “Band of Brothers” die in 2021 uitkwam. Alle 10 afleveringen worden besproken in de Nederlandse Podcast “Alle Geschiedenis Ooit” en ik ontdekte dingen die ik nooit zag in de 3 keer dat ik de serie zag. Dingen zoals waarom veel mannen van Easy Company hun wapens verloren na de landing op D Day. Het intrigeerde me en ik ben benieuwd om meer te weten te komen over Easy Company en haar leiderschap.

Conflict & polarisatie door Frank Weijers

Frank Weijers werd geïnterviewd in de podcast “Over gesproken gesproken Podcast” met Glenn Vergoossen. Frank Weijers propageert een dialoog over een debat en legt in de podcast uit hoe Deep Democracy werkt voor betere communicatie tussen leden van een team in conflict. Daar is het belangrijk dat ieder lid wordt gehoord. Hij legt uit hoe je aan het begin van een vergadering incheckt en achteraf uitcheckt.

Op een gegeven moment stelt hij dat er kan alleen harmonie kan zijn als je kunt omgaan met conflicten. Dat resoneert met mij aangezien harmonie een van mijn sterke punten is en ik meer wil leren over hoe om te gaan met conflicten. Het boek bevat interventies om verbindingen te maken bij conflicten of polarisatie.

Wat lees je of welke boeken ga je deze zomer lezen? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Andere lezers van dit artikel en ik kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van mijn 2022 zomerleeslijst. Je mag delen van dit blog overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments