Balanceer act

1 min read

 

Vorige week was er een voorstelling op de basisschool van mijn zoon.

Eén onderdeel was het lopen over een smalle lage balk. Eerst liep er een jongetje vlot en zelfverzekerd naar de andere zijde. Het tweede kindje wilde ook graag snel naar de overkant maar verloor zijn evenwicht en stapte op de grond. Tenslotte was er nog een jongetje die heel rustig en bedachtzaam over de balk balanceerde. Ook hij haalde de overkant.

Eenmaal aan de overkant gekomen, volgde er natuurlijk een daverend applaus.

Eigenlijk is het ook zo met het behalen van jouw doelen en je instelling daarop.

Als je zelfverzekerd bent, geconcentreerd en zeker van je zaak bent, bereik je je doel zeker. Soms kun je je evenwicht verliezen en val je.  Je krabbelt op en gaat weer verder. Dit kan gebeuren als je te snel gaat of als je je omgeving niet goed hebt opgenomen, laat staan een duidelijk doel hebt gesteld. Óf je gaat heel behoedzaam op pad, langzaam maar zeker op het doel af. En misschien kom jij sneller dan een andere naar de overkant maar uiteindelijk komen we er allemaal. Iedereen op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

Dus, hoe kom je naar de overkant en behaal je je doel?

  • Ga na of je doel haalbaar is (of juist niet te gemakkelijk?);
  • Ga na of je omgeving je ondersteunt (kennis, vaardigheden, collega’s, vrienden);
  • Ga er voor 100% voor;
  • Geloof in jezelf en neem de ruimte (even twijfelen mag);
  • Geef nooit op.

Afhankelijk van het gestelde doel en je instelling zal je altijd je doel halen. Vergeet dan niet te genieten van het applaus. Hoe doe jij dat deze week? Ik ben benieuwd naar jouw balans.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments