5 manieren om je WAAROM tot leven te brengen

Zilvold Coaching & Training BLOG
5 min read

Samenvatting:
Misschien heb je je WAAROM onlangs of al een tijdje geleden ontdekt. Deze blog geeft je vijf manieren om je WAAROM echt te maken, zodat je je WAAROM kunt leven.

For English, click here.

Jouw WAAROM is een positieve, actiegerichte statement die jouw unieke bijdrage en de impact ervan op de wereld weerspiegelt. Het is sterk verbonden met emoties of gevoelens. Dit maakt het zo persoonlijk, zelfs als jouw WAAROM-statement vergelijkbaar is met die van iemand anders. Voorbeelden van WAAROM-uitspraken vindt je hier.

Dit korte artikel geeft je vijf manieren om je WAAROM te laten ontwaken.
We hebben allemaal gewoontes, hetzij van nature, hetzij door opvoeding. Om je WAAROM te gaan leven, moet je een aantal nieuwe gewoontes aanleren en een aantal oude koppige loslaten. Deze vijf manieren kunnen je ondersteunen om jouw WAAROM te leven, doelgerichter te zijn en meer vreugde en voldoening te ervaren.

Laat je WAAROM bezinken

Neem even de tijd nadat je onlangs hun WAAROM (her)ontdekt hebt. Laat je concept WAAROM-statement inzinken. Herhaal het in je gedachten gedurende meerdere keren per dag. Misschien wil je het verfijnen en een paar woorden veranderen om je nog meer te verbinden met die vreugde of energie die je eerder in je leven hebt ervaren. Vaak zijn mensen erg enthousiast nadat ze hun WAAROM hebben (her)ontdekt. Neem ongeveer een week de tijd om het te laten bezinken. Je wil namelijk voorkomen dat je overhaaste beslissingen neemt en plots drastische veranderingen in je leven doorvoert. Laat je WAAROM bezinken om het voor je duidelijker te laten worden.

Laat je WAAROM zien

Om je meer bewust te worden van je WAAROM, kun je overal in huis / op kantoor briefjes neerzetten met je WAAROM erop. Je kunt een post-it op je computerscherm, op de spiegel van je badkamer of als achtergrond op je telefoon plaatsen. Schrijf je WAAROM met de hand op. Dat is krachtiger.

Presenteer je WAAROM

Begin met het presenteren van jouw WAAROM door het bij elke gelegenheid hardop tegen vrienden en familie te zeggen. Naast het hardop zeggen van je WAAROM tijdens een (Zoom) gesprek, kun je ook je WAAROM presenteren in e-mails of op je sociale media profiel (Twitter, LinkedIn, ..). Ervaar hoe het voelt (en wat er daarna gebeurt!) Als je je WAAROM presenteert.

Neem beslissingen in lijn met je WAAROM

Als je meer van mijn blogs leest, zul opmerken dat ik je aanmoedig om beslissingen te nemen die aansluiten bij jouw WAAROM. Vraag jezelf af hoe een bepaalde weg of beslissing je zal helpen uw WAAROM te leven. Zo kun je ook doelen voor jezelf bepalen.

Ondersteunt het me om een ​​bepaalde bijdrage en impact te hebben op de wereld?

Dat betekent niet dat je je er altijd gelukkig en energiek van moet voelen. Soms moet je iets moeilijks doen om je WAAROM te leven. Ik hou bijvoorbeeld niet zo van acquisitie. Het benaderen van potentiële klanten en het bezoeken van online netwerkevenementen opent wel deuren voor mij om meer te dienen en mijn WAAROM te leven.

Vind jouw WAAROM symbool

Jij hebt de verantwoordelijkheid om je WAAROM te leven en te delen. Deel het door je WAAROM in gesprekken te presenteren, maar je kunt het ook dragen. Je kunt van alles vinden dat jouw WAAROM symboliseert. Een halsketting, een sleutelhanger, een sjaal, een stropdas of bepaalde schoenen. Alles wat je maar kan helpen jouw ​​WAAROM te onthouden. Een symbool met een bepaald soort kleur kan je misschien ook helpen.

TOKI naar deze wereld gebracht door Toroa Aperahama

Ik heb een halskettingketting dat is gemaakt door een Maori-ouderling. Het is een TOKI, en naast mijn WAAROM symboliseert het mijn waarden in het leven. Telkens wanneer ik het draag of aanraak, stroomt energie, vreugde en zelfvertrouwen door me heen. Het helpt me om mijn WAAROM te leven en te delen.

Ontdek en leef je WAAROM ook!

In mijn artikelen probeer ik je te helpen de voordelen in te zien van het ontdekken en leven van je ware doel door middel van je WAAROM. Soms is het handiger om een ​​één-op-één sessie te houden om je te helpen om de juiste vragen te stellen en deze te beantwoorden om jouw eigen unieke WAAROM te ontdekken, te verfijnen of te beleven. Boek een sessie door contact met mij op te nemen of door op onderstaande knop te klikken!

Hoe breng je jouw WAAROM tot leven? / Wat doe je om jouw WAAROM te leven? Laat me het weten in het commentaarveld hieronder. Andere lezers van dit artikel en ik kijken ernaar uit om van je te lezen!

Dank voor het lezen tot hier & het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft DEEL dit artikel met je netwerk op Twitter, Facebook en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat zij er ook profijt hebben van deze BLOG met 5 manieren om jouw WAAROM tot leven te brengen. Je mag delen van dit artikel overnemen als je de bron vermeldt.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Bronnen: “Live your WHY workshop” en “Vind je Waarom”, Simon Sinek

Share Button
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments