3 geavanceerde tips om je LinkedIn profiel te boosten

4 min read

For English, click here.

In een eerder artikel (in het Engels) gaf ik je 10 tips om je LinkedIn profiel te boosten.

Ik hoop echt dat het heeft geholpen bij het vinden van een nieuwe carrière mogelijkheid of om meer omzet te genereren met een bijgewerkte LinkedIn profiel.

Mensen vragen me vaak wat de belangrijkste onderdelen zijn om hun zichtbaarheid op een eenvoudige manier te verbeteren. Ten eerste, zorg voor een nieuwe profielfoto. Ten tweede, maak een titel waarin duidelijk staat wat je doet en hoe je helpt. Ten derde, zorg ervoor dat mensen weten hoe ze contact met je kunnen opnemen door je gegevens in de sectie met contactgegevens en de sectie van de samenvatting toe te voegen.

Aanvullend op de 10 tips heb ik 3 geavanceerde tips om jouw LinkedIn Profiel te boosten:

1. Personaliseer je uitnodiging

Waarschijnlijk heb je de standaard saaie email gezien:

Beste Freek Zilvold, Ik zou u graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn.

Het is een gemiste kans om te netwerken! Vertel de andere iets meer over jezelf, wat je doet en hoe je helpt. De persoon die je wilt uitnodigen wil weten wat er voor hem of haar in zit. Je kunt een oproep tot actie toevoegen door hem of haar uit te nodigen om zich op te geven voor jouw nieuwsbrief. Ook kun je refereren naar een bijeenkomst waar jullie elkaar ontmoet hebben.

Wees kieskeurig met wie je wilt toevoegen aan je netwerk. Vraag jezelf af of de connectie waardevol is voor je netwerk. Het is beter om 100-200 actieve connecties te hebben die daadwerkelijk omzet genereren dan 10.000 die niets bijdragen. Doe dit ook bij het sturen van uitnodigingen met behulp van je smartphone. Zie de onderstaande afbeeldingen voor stap-voor-stap instructies. Op dit moment lijkt dit alleen te werken als de taal instellingen voor LinkedIn Engels zijn.

image1 image2 image3

2. Start een Blog

In LinkedIn heet dit een ‘Post’ en deze wordt gepubliceerd in een applicatie die ‘Pulse’ heet. Deze is momenteel alleen beschikbaar als je taal instellingen Engels zijn.post

Een post is een artikel en is een kans om je expertise in jouw vakgebied te laten zien. Het moet iets van waarde voor je lezers bevatten. Het moet een artikel zijn dat zowel  informatief als uitnodigend is voor lezers om deel te nemen aan een discussie. Het is erg handig om met een post in LinkedIn te beginnen als je geen eigen website met een blog hebt. Een voordeel van een post in LinkedIn is dat al je connecties een melding krijgen als je een nieuw artikel hebt gepubliceerd.

3. Wees actief  & moedig je werknemers aan om actief te zijn op LinkedIn

In LinkedIn kan je een status update delen. Dit is vergelijkbaar met een bericht te plaatsen op Facebook. Hou het kort en informatief. Het toont je betrokkenheid op LinkedIn. Als je veel informatie (en foto’s) wilt delen, dan stel ik voor dat je een post (Blog) in Pulse schrijft.

Waarom? Ik kan me voorstellen dat jouw leidinggevende terughoudend is om jou tijd te laten doorbrengen op LinkedIn. Een recente studie toont aan dat een gemiddelde bezoeker 17 minuten per maand (!) op LinkedIn is. Dit kan gemakkelijk worden gedaan tijdens een dip na de lunch.

Actief zijn op LinkedIn helpt de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten op het web. Het toont ook aan dat het bedrijf medewerkers in dienst heeft die betrokken zijn met hun werk. Potentiële klanten willen graag weten wie ze zaken doen en hoe de specialisten hen kunnen helpen met hun project.

Maar wees bewust van wat je plaatst! Controleer de richtlijnen van jouw bedrijf over wat te plaatsen en wat niet. Ook al ben je enthousiast over een nieuw project, kan het concurrentie gevoelige informatie bevatten en kan niet verstandig zijn om erover te praten in een post, een status update of zelfs in jouw titel. Het is beter om hierover te overleggen met je leidinggevende of de juridische afdeling van jouw bedrijf.

Heb je nog vragen over hoe je LinkedIn kunt gebruiken? Stel ze hieronder in het opmerkingenveld en ik zal ze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Je bent ook van harte uitgenodigd om je tips en trucs over hoe jij LinkedIn succesvol gebruikt in het opmerkingenveld te zetten!

Dank voor het delen van dit artikel met jouw collega’s, vrienden of familie. En alsjeblieft, DEEL dit artikel ook met je netwerk op Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn door op de knoppen hieronder te drukken zodat anderen ook kunnen profiteren van deze geavanceerde tips!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments