09 – The Engineer Podcast – Michiel Cramwinckel

2 min read

Aflevering 09 – Michiel Cramwinckel combineert het technische met het juridische

In de 9e aflevering van de Engineer Podcast spreek ik met octrooigemachtigde Michiel Cramwinckel. Hij heeft al meer dan 200 octrooien geschreven en verleend gekregen voor zijn cliënten. In deze aflevering vertelt Michiel hoe je als uitvinder een octrooi kunt bemachtigen. Verder vertelt Michiel over het belang van netwerken, plannen maken en geluk. Je kunt de Podcast beluisteren door op de onderstaande afbeelding te drukken, direct op Soundcloud of  iTunes.

 “Ben je blij?”

Dat was de vraag van HR bij de eerste werkgever van Michiel. Om erachter te komen wat je wilt in het leven heeft Michiel goede gesprekken, hij spiegelt en vraagt zich af of hij mee kan gaan met de mensen die succesvol zijn.

Woordenlijn

Er zijn “drie smaken” in de wereld van octrooigemachtigden: elektrotechniek, chemische technologie en werktuigbouwkunde. Een octrooigemachtigde kijkt of een uitvinding inventief of innovatief is. Dan schrijft hij/zij een woordenlijn dat het gebied van het octrooi afbakent. Niemand anders dan de uitvinder mag dan bezig zijn binnen deze woordenlijn.

Waar zijn de vrouwelijke uitvinders?

Veel ingenieurs gaan graag de marketing of sales in na hun MBA vervolgopleiding . Michiel houdt van puzzelen en is dagelijks nog met zijn vakgebied bezig omdat hij de uitvindingen van zijn klanten moet moet begrijpen. Het valt hem op dat zijn klanten altijd blij en trots zijn als ze eindelijk hun uitvinding mogen laten zien. Het merendeel van zijn klanten zijn mannen. Waar zijn de vrouwelijke uitvinders?

 

Klik hier voor de show notes van de negende aflevering met de beste uitspraken van Michiel Cramwinckel.

Genoemde links

En verder?

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@zilvold.com of tweet naar @FreekZilvold

Overzicht Podcasts