07 – The Engineer Podcast – Theo van de Poll

2 min read

Aflevering 07 – Theo van de Poll : Hoe engineer je disruptive innovation?

In aflevering 7 van de Engineer Podcast spreek ik met Theo van de Poll. Hij is directeur Disruptive Innovation bij Unilever. Samen met marketeers, studenten en ingenieurs zoekt hij naar innovatieve oplossingen voor problemen die latent aanwezig zijn. Hij begeleidt deze processen waar zaken als samenwerking, communicatie (een goed verhaal) en loslaten essentieel zijn. Deze Podcast gaat over inspiratie, het doorbreken van een negatieve spiraal, uit je comfortzone stappen en over het ontkrachten van aannames.

Het werk van een ingenieur

Het werk van een ingenieur bestaat uit het stimuleren van elkaar en uit leuke dingen doen. Dus laat je inspireren door enthousiasme te tonen en “show by example“. Ingenieurs zijn ervoor om processen zo goed mogelijk naar een volgend plan te krijgen. Daarbij hoort nieuwsgierigheid, speelsheid en de wil om op een soepele manier iets op te lossen.

Ach die techneuten…

Dat is vaak het antwoord van een marketeer als een concept technisch niet kan. De gezonde spanning tussen een ingenieur en een marketeer hoort erbij. De uitdaging van een techneut is om zich in te leven in de ander. Dat betekent ook dat je eerst moet kijken waarom dingen wel kunnen en dan pas moet luisteren naar waarom het allemaal niet kan. Daarna ga je vanaf een hele andere kant kijken naar oplossingen. Mensen moeten bij elkaar kunnen komen om te praten en samen te werken. Het is fantastisch om te zien wat daaruit komt.  

Klik hier voor de show notes van de zevende aflevering met de beste uitspraken van Theo van de Poll.

Genoemde links

En verder?

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@zilvold.com of tweet naar @FreekZilvold

Overzicht Podcasts