05 – The Engineer Podcast – Enver Loke

3 min read

Aflevering 05 – Enver Loke : De kracht van een ingenieur

In de vijfde aflevering spreek ik met Enver Loke. Hij is opgegroeid in Luxemburg en de studiekeuze was al snel gemaakt. Enver zou boer worden en hij ging tropische landbouw studeren aan de Universiteit van Wageningen. Na zijn studie heeft hij bij een aantal aannemers gewerkt maar als snel merkte hij dat hij in zijn kracht staat als vrij man. Enver vertelt over zijn zoektocht naar wat hij wilde en naar welke waarden hij heeft in het leven. Samen met zijn studiegenoot Rodney Nikkels heeft hij in 2011 een chocoladefabriek opgericht, de chololatemakers. Met 300.000 repen en 10 man/vrouw personeel is het een echt bedrijf geworden en ze leveren zelfs aan KLM.

In deze podcast vertelt Enver over zijn innerlijke dialoog, over relaties en die van met zijn vader. Hij vertelt over zijn passie en zijn gedrevenheid maar ook hoe hij een balans probeert te vinden tussen werk en privé.    Hij geeft je tools voor meer balans en ruimte en over hoe je eigenaarschap van je agenda terug kunt krijgen.

Behoefte aan inspiratie en motivatie? Luister naar dit mooie verhaal!

https://soundcloud.com/user-713222923/05-the-engineer-podcast-enver-loke-de-kracht-van-een-ingenieur

Hoe ziet een bedrijf eruit dat tot in het oneindige chocola kan maken?

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Enver. Bij alles wat hij doet vraagt hij zich af of dat goed is voor mens en milieu. Dat betekent ook dat je durf moet hebben om geen geen concessies te doen in het productieproces en de hele keten bij de onderhandelingen met grote afnemers. Het is dan ook een uitdaging om als kleine chocolade maker te spelen in het veld van de grote dominerende jongens. De visie van Enver is om chocolade te kunnen blijven maken als anderen dat niet meer kunnen, tot in het oneindige.

Niks geen “Herr Ingenieur Loke”, ik ben gewoon Enver!

Enver heeft een tijdje bij een Duits bedrijf gewerkt en daar gaat alles heel formeel. Zo zijn er wel degelijk cultuurverschillen tussen Duitsers en Nederlanders. Toen de directeur van dat bedrijf hem met zijn titel aansprak, zei Enver:  “Niks geen “Herr Ingenieur Loke”, ik ben gewoon Enver!”.

Klik hier voor de show notes van de vijfde aflevering met de beste uitspraken van Enver Loke.

Genoemde links

En verder?

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@zilvold.com of tweet naar @FreekZilvold

Overzicht Podcasts