04 – The Engineer Podcast – Gerdy Heek

2 min read

Aflevering 04 – Gerdy Heek : Word ingenieur van je leven

In de vierde Engineer Podcast spreek ik met Gerdy Heek. Zij studeerde theologie en Business Information Studies. Gerdy heeft als consultant voor verschillende ICT bedrijven gewerkt. Ze is de bedenker van de Agile Bootcamp om mensen bewust te maken van een Agile Mindset en de Scrum Methode. Gerdy heeft een drang om constant te groeien en waarde toe te voegen aan de wereld. Sinds kort is zij partner van Happy, Healthy, Wealthy and Wise dat zich richt op het realiseren van je droomwereld. Ze leert anderen hoe je ingenieur wordt van je eigen leven.

Deze podcast bevat tips en oefeningen om erachter te komen wat je wil in het leven, wat je drijft en hoe je meer regie krijgt over je leven.

https://soundcloud.com/user-713222923/04-the-engineer-podcast-gerdy-heek

De theorie van Agile is supersimpel, de praktijk is heel lastig

Agile is een Mindset. Heel veel organisaties zijn gewend om volgens oude gewoonten te werken. Dat kan niet met Agile en scrum. Daarom is het vaak lastig voor organisaties die gewend zijn om waterval projecten te doen over te schakelen naar Agile. Het voordeel van agile is dat je snel iets oplevert, je waarde creëert en dat je feedback krijgt.

Vrouwen zijn andere wezens dan mannen

“…En ik weet niet of jullie dat door hebben!” zegt Gerdy. Het zou mooi zijn als er een betere balans zou zijn tussen mannelijke en vrouwelijke ingenieurs. Ze zouden elkaar heel goed kunnen aanvullen om anders naar dingen te kunnen kijken. Het zou het vak veel beter maken.

Klik hier voor de show notes  van de vierde aflevering met de beste uitspraken van Gerdy Heek.

Genoemde links

En verder?

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@zilvold.com of tweet naar @FreekZilvold

Overzicht Podcasts