03 – The Engineer Podcast – Erwin de Jong

3 min read

Aflevering 03 – Erwin de Jong over keuzes maken

In de derde aflevering van de Engineer Podcast spreek ik met Erwin de Jong, directeur en eigenaar van GeoBest B.V. . Erwin vertelt waarom hij gekozen heeft voor civiele techniek boven de studie geschiedenis. Hij vertelt wat er nodig is voor een ingenieur om het groter geheel van een project in te zien en wat hij doet om mensen te helpen te excelleren. Ook gaat hij in op zijn meest waardevolle cursus na zijn opleiding HTS civiele techniek en over de toeval in zijn carrière. Daarin spelen keuzes, eigen verantwoordelijkheid en ambitie een grote rol. Volgens Erwin is het van belang om naar buiten te treden om je naam en reputatie op te bouwen. De Podcast gaat over hoe je het beste een tenderteam kunt opstellen (zowel voor opdrachtgever als opdrachtnemer). Maar ook over de toekomst en hoe je je doelen kunt bereiken.

https://soundcloud.com/user-713222923/03-the-engineer-podcast-erwin-de-jong

Het belang van een eigen mening

Veel mensen volgen de massa en verliezen zichzelf. Het zou goed zijn om in balans blijven door goed geïnformeerd te zijn, goed contact te houden met je omgeving en daaruit te bepalen wat interessant is voor jou. Zodat je van daaruit je eigen pad kan uitstippelen.

Feedback

Als je wilt dat mensen op een fatsoenlijke manier feedback geven of ontvangen dan moet je dat vanaf dag 1 vanuit het directieniveau tot de receptioniste uitstralen. Hoe geforceerder je dat doet vanuit HR, dan zal de kans van slagen [zeker bij ingenieurs] alleen maar erger worden. Leer het iedereen en laat iedereen het goede voorbeeld geven maar institutionaliseer het niet. Doe het gewoon en dan gaat het natuurlijker en beklijft het veel meer in een organisatie

Show notes

Klik hier voor de show notes  van de tweede aflevering met de beste uitspraken van Erwin de Jong.

Genoemde links

En verder?

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@zilvold.com of tweet naar @FreekZilvold

Overzicht Podcasts