02 – The Engineer Podcast – Liong Lie

2 min read

Aflevering 02 – Liong Lie over anders denken

In deze tweede aflevering spreek ik met Liong Lee, eigenaar en architect bij 123DV Modern Villas en Liong Lie Architects. Hij ontwerpt gebouwen en ruimtes die de zintuigen prikkelt en voor een bijzondere beleving zorgt waarbij de identiteit van de gebruiker een belangrijke rol speelt. In zijn woning hij vertelt hij waarom hij architect is geworden en wat hem inspireert. In het interview blikt hij terug op wereldreizen met zijn ouders en hoe hem dat heeft beïnvloed. Ook vertelt hij over hoe hij het leven ziet en over de nieuwe trends in de architectuur.

https://soundcloud.com/user-713222923/02-the-engineer-podcast-liong-lie

Waarom doen we dingen zoals we altijd doen?

Veel mensen volgen de massa en verliezen zichzelf. Het zou goed zijn om in balans blijven door goed geïnformeerd te zijn, goed contact te houden met je omgeving en daaruit te bepalen wat interessant is voor jou. Zodat je van daaruit je eigen pad kan uitstippelen.

Duurzaamheid en vitaliteit

Duurzaamheid gaat verder dan de installaties van een gebouw maar gaat ook over de beleving van het individu en de mensenmassa. Zodat een gebouw iets met je doet, het je inspireert, op ideeën brengt en je vitaler maakt.

Show notes

Klik hier voor de show notes van de tweede aflevering.

Genoemde links

En verder?

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@zilvold.com of tweet naar @FreekZilvold

Overzicht Podcasts